Arnavutluk Meclis Başkanı Meta'nın kabulü

Arnavutluk Meclis Başkanı Meta'nın kabulü
Arnavutluk Meclis Başkanı Meta, AK Parti Ankara Milletvekili Gündoğu ile beraberindeki heyeti kabul etti

TİRAN (AA) - Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta, çeşitli temaslarda bulunmak üzere başkent Tiran'a gelen AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Meclis binasında gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Gündoğdu, hem Arnavutluk halkı hem de devleti ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Kardeşlik, karşılıklı ziyareti ve kucaklaşmayı gerektirir. Bu nedenle Meclis Başkanı Meta'yı Türkiye'de ağırlamak isteriz" dedi.

Siyasal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin önemine vurgu yapan Gündoğdu, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenmesi ve ebedileşmesi temennisinde bulundu.

Meta da Türkiye ile olan ilişkileri "sağlam ve geleneksel" olarak nitelendirerek, "Sığınmacı krizi boyunca Suriyeli vatandaşlara yardım etmek için gösterdiği muazzam çabadan dolayı Türkiye'ye teşekkür etmek isterim" diye konuştu.

Gündoğdu ve heyeti, İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında, Arnavutluk'ta düzenlenen 'Atayurdunda Mehmet Akif Ersoy Uluslararası Sempozyumu' etkinliğine katıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.