Arnavutluk Savunma Bakanı Kodheli, Hırvatistan'da

Arnavutluk Savunma Bakanı Kodheli, Hırvatistan'da
Kodheli: "AB üyelik süreci, hem ülkemizin hem de bölgemizin ortak geleceği için çok önemli. Hepimizin üye ülke konumuna gelmesi bölgede barış ve huzuru sağlayacaktır"

ZAGREB (AA) - Arnavutluk Savunma Bakanı Mimi Kodheli, AB üyelik sürecinin hem ülkelerinin hem de bölgenin ortak geleceği açısından önemine işaret ederek, "Hepimizin üye ülke konumuna gelmesi bölgede barış ve huzuru sağlayacaktır." dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e gelen Kodheli, Hırvat mevkidaşı Josip Buljevic ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kodheli, Batı Balkan ülkeleri arasında güvenlik ve istikrarın sağlanması gerektiğine işaret ederek, Hırvatistan ile Arnavutluk'un, NATO'nun özellikle Balkanlar'daki genişleme politikasını desteklediğini söyledi.

NATO üyesi Hırvatistan ve Arnavutluk'un, Afganistan'daki NATO misyonuna katkı sağlamaya devam edeceğini aktaran Kodheli, "AB üyelik süreci, hem ülkemizin hem de bölgemizin ortak geleceği için çok önemli. Hepimizin üye ülke konumuna gelmesi bölgede barış ve huzuru sağlayacaktır." diye konuştu.

Hırvatistan Savunma Bakanı Buljevic de devam eden sığınmacı krizine değinerek, bu konuda Arnavutluk ile sürekli iletişim halinde olacaklarını ifade etti.

Hırvatistan'ın sınırlarının kontrolünden İçişleri Bakanlığı'nın sorumlu olduğunu ancak kendilerinin gerekmesi halinde askeri kuvvetlerle ilgili bölgelere destek sağlayabileceklerini belirten Buljevic, sığınmacıların Hırvatistan'ın güneyine akın etmesi olasılığına karşı gereken önlemleri aldıklarını kaydetti.

Arnavutluk Savunma Bakanı Kodheli, Hırvatistan'da

Arnavutluk Savunma Bakanı Kodheli, Hırvatistan'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.