Arnavutluk'ta Nasreddin Hoca İşkodra'da etkinliği yapıldı

Arnavutluk'ta Nasreddin Hoca İşkodra'da etkinliği yapıldı
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Arnavutluk İşkodra Belediyesi ve İşkodra Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile Arnavutluk’un İşkodra şehrinde “Nasreddin Hoca İşkodra’da” isimli bir program düzenlendi

Programa Akşehir Belediyesi’ni temsilen Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel katıldı. Arnavutluk İşkodra’da yapılan ve iki gün süren etkinlikte ilk gün İşkodra Şehir Meydanında Nasreddin Hoca konulu karikatürlerden oluşan karikatür sergisi ile Nasreddin Hoca temalı eşyalardan oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.
Yoğun ilgi gören serginin ardından ikinci gün ise İşkodra Belediyesi Kültür Merkezi’nde Nasreddin Hoca fıkraları canlandırılması yapıldı. Fıkra canlandırılma programı öncesinde bir konuşma yapan Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Türkiye’den ve Nasreddin Hoca’nın diyarı Akşehir’den Arnavutluk’a selam getirdiğini belirterek, “Nasreddin Hoca’mız felsefesi ve verdiği mesajlarla tüm dünyaya barışı, sevgiyi ve kardeşliği aşılamıştır. Akşehirli Nasreddin Hoca’nın torunları olan bizler, Arnavutluk’taki tüm kardeşlerimizi kucaklıyoruz. Belediye Başkanımız Salih Akkaya’nın da sizlere selamlarını iletiyor, bu güzel ülke ve şehirde bu programa katkı sağlayarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Müdür Öncel, program sonunda İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş ile diğer yetkililere plaket takdim etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.