Arpaçay’da Veli Ve Okul Ziyaretleri Devam Ediyor

Arpaçay’da Veli Ve Okul Ziyaretleri Devam Ediyor
Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde kaymakamlıkça geçen yıl başlatılan ‘Velilerin Eğitimi’ projesi kapsamında veli okullara ziyaretler gerçekleştiriliyor.İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Avcı Başkanlığında Şube...

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde kaymakamlıkça geçen yıl başlatılan ‘Velilerin Eğitimi’ projesi kapsamında veli okullara ziyaretler gerçekleştiriliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Avcı Başkanlığında Şube Müdürü Ahmet Dost, rehber öğretmenler ve hemşireden oluşan heyet okulları ziyaret ederek köy öğretmenleri, veliler ve öğrencilerle gruplar halinde bir araya geliyor.

Geçen yıl yürütülen Velilerin Eğitimi projesinin devamı olan proje kapsamında kadın ve erkek velilerle ayrı gruplar halinde görüşmeler gerçekleştiriliyor. Öğrenci velilerine çocukların gelişimleri hakkında rehber öğretmenler tarafından okuldaki ders başarılarının yöntemleri dışında kişisel gelişimleri, öğrencilerin yaş gruplarına göre velilerin yapması gereken tutum ve davranışları, aile bireylerinin çocuklara karşı olan sorumlulukları gibi konularda bilgilendirme yapılıyor.

Öte yandan grupta bulunan hemşire tarafından da ziyaret edilen okullarda veliler ve öğrencilere yönelik basit düzeyde sağlık taraması yapılırken, hijyen kuralları, mevsimsel hastalıklardan korunma yolları, ağız ve diş sağlığı gibi konularında da bilgilendiriliyor.

Öğrenci, öğretmen ve velileri ortak bir amaç için bir araya getiren proje ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Faruk Erdem, yapılan çalışmalarda ziyaretlerin daha kapsamlı ve verimli olması amacıyla rehber öğretmenlerin ve okul hemşiresinin eşliğinde ziyaretlerin yapıldığını belirtti.

Erdem, gerek okulların gerekse öğrencilerin ihtiyaçlarının bizzat yerinde tespit edilerek çözüm çalışmalarının başlatıldığını, köy öğretmeni olmanın ayrı bir sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Kaymakam Faruk Erdem, eğitimin aileden başladığı bilinci ile çocukların yetişmelerinde ailelere önemli sorumluluklar düştüğünü ve süreçte öğrenci, öğretmen ve velilerin sürekli iletişim ve koordinasyon halinde olmaları gerektiğini belirterek çalışmalarda emeği geçenleri gayretlerinden dolayı tebrik etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.