Arsenal-beşiktaş Maçının Ardından

Arsenal-beşiktaş Maçının Ardından
Arsenal Menajeri Wenger:

LONDRA (AA) - Arsenal Menajeri Arsene Wenger, çok güçlü bir takıma karşı mücadele ettiklerini ancak taktik ve teknik olarak istediklerini sahaya yansıttıklarını söyledi.

Wenger, 1-0 kazandıkları Beşiktaş maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, Debuchy'nin atılmasının ardından zor dakikalar geçirdiklerini belirterek, "Taktik ve teknik yönden istediğimizi yaptık ancak güçlü bir takıma karşı oynadık. Skora bakarsanız Beşiktaş'ın fiziksel ve teknik olarak çok iyi durumda olduğunu görürsünüz" dedi.

Siyah-beyazlı ekibe karşı iyi savunma yaptıklarını dile getiren Fransız teknik adam, son dakikalarda Beşiktaş'ın golle sonuçlandıramadığı kafa vuruşu pozisyonuna dikkati çekerek, "Saf dışı kalabilirdik" ifadesini kullandı.

Portekizli hakemin, Debuchy'i kırmızı kartla oyun dışında bırakmasını değerlendiren Wenger, hakemin yanlış tarafta olduğu için pozisyonu doğru değerlendiremediğini savundu.

Lig maçında sakatlanan Fransız golcü Giroud'nun 4 ay sahalardan uzak kalacağı bilgisini de veren Wenger, bu futbolcunun yerine kimseyi almayı düşünmediklerini aktardı.

Mesut Özil'in Beşiktaş karşısındaki performansını beğendiğini ve kendisini daha da geliştireceğini düşündüğünü dile getiren deneyimli teknik adam, "Beşiktaş'ta en çok kimi beğendiniz?" sorusuna ise "Atiba" yanıtını verdi.

 

-Bilic: "Hayal kırıklığı içindeyim"-

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam edeceklerini belirterek, "Hayal kırıklığı içindeyim. Bir yandan da oyuncularımla gurur duyuyorum. UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için katılmayacağız. Orada güzel işler yapabiliriz. Böyle oynarsak Avrupa'da ve ligde uzun yol alabiliriz. Birkaç transferle birlikte iki kulvarda ciddi hedeflere ulaşabiliriz" diye konuştu.

Arsenal ile iyi bir maç oynadıklarını ifade eden Bilic, "Ceza alanında kalitelerini ortaya koyup yollarına devam ettiler. Arsenal'a karşı 180 dakika boyunca açık oynadık. İstanbul'da biz biraz daha iyiydik, burada onlar biraz daha iyiydi. Onlara çok zor bir son 15 dakika yaşattık. Adeta ip üstündeydiler. Her takım evinde öyle olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Bilic, "Beşiktaş, yenilmesi zor takım" görüşüne katıldığına değinerek, "Bunun sebebi tamamen geriye yaslanmamız değil, açık oynuyoruz. Açık oynarken ciddi fırsatlar yakalıyoruz, forvet hattında da yeterli kaliteye sahibiz. Bu gece son paslarda yetersizdik" dedi. 

 

- "Emeklerine haksızlık olur"

 

Cezalı olmasının sonuca etkisine ilişkin soruyu Hırvat teknik adam, "Buna katılmıyorum. Her şeyi yaptılar. Bunun aksini söylemek yardımcılarımın emeklerine haksızlık olur. Bu koşullarda yardımcılarım iyi bir iş çıkardı" diye yanıtladı.

Bilic, Arsenal'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki şansıyla ilgili soruya karşılık ise rakiplerinin başarılı olmasından memnuniyet duyacağını ancak "Londra ekibinin, Bayern Münih ve Real Madrid gibi takımların gerisinde yer aldığı" yorumunu yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.