Arslan: Havacılık Endüstrimizin Gelişmesi İçin Destek Vermeye Hazırız

Arslan: Havacılık Endüstrimizin Gelişmesi İçin Destek Vermeye Hazırız
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Havacılık endüstrimizin gelişmesi konusunda tüm çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız." dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havacılık endüstrisinin gelişmesi konusunda tüm çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Ülkemize yapılacak yatırımların önünün açılmasıyla ilgili ne tür kolaylık sağlanması gerekiyorsa bunu yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.
Arslan, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronunda düzenlenen İstanbul Airshow'un (11. Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu) açılışına katıldı.
Ankara'dan İstanbul'a TRJet adıyla üretilecek yerli uçağın üretimi için satın alınan Dornier British Airways renklerine boyalı Dornier tipi uçakla gelen Arslan, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın 1996 yılından beri düzenlendiğini anımsatarak, havacılık sektörünün böylesine önemli bir fuarı için 21'inci yılı konuşmanın çok önemli olduğunu söyledi.Havacılık sektöründeki ürünleri tanıtmak için değil ülkelerin ekonomik ve sosyo-kültürel birlikteliği için de bir arayageldiklerini dile getiren Arslan, "Çünkü ülkelerimiz için vazgeçilmez olan ekonomik iş birliklerinin tesisi ve dış ticaret faaliyetlerimizin gelişmesinde en önemli birliktelik bu sektörde yatıyor." diye konuştu.Arslan, havacılık sektörünün bölgenin birlikteliğinde en önemli dinamo ve anahtar olduğunu kaydederek, havacılık sanayisine yapılan 100 birimlik bir yatırımın 300 birimlik bir katma değer üretilmesini sağladığını ifade etti.

"12 yıllık hedefleri 2-3 yılda yakaladık"
Arslan, son 13 yılda sivil havacılıkta ve ulaşım altyapısında yaptıkları önemli işlerden bahsederek, şu ifadeleri kullandı:"Sizlerin de gördüğü gibi ülkemiz sivil havacılığı, hem bölge hem de dünya sivil havacılığı açısından örnek teşkil edebilecek duruma geldi. 2003'ten itibaren rekabet ortamının sağlanmasıyla birlikte, uluslararası otoritelerin 2015 yılı için öngörüleri 2-3 yıl içinde, 2005'te yakaladık. Türk Sivil Havacılığı dünya büyüme ortalamasının oldukça üzerinde performans gösterdi. Haklı olarak dünyada ve bölgesinde ilgi odağı olduk.

"Havayolu halkın yolu oldu"
Arslan, alınan kararlarda yolcu odaklı hareket edilmesi ile iç hat yolcu trafiğinin kesintisiz çift haneli büyüdüğünü, havayolunun halkın yolu olduğunu söyledi.Bugün, Türk sivil havacılığı yolcu sayısında dünyada 8, Avrupa'da 3'üncü sıraya çıktıklarını dile getiren Arslan, bu süreçte ülke havacılık sektörünün ekonomik krizlerin de yaşandığı son yıllarda havayolu taşımacılığının, hava limanları-terminal tesisleri ve işletmeciliğinin, bakım-onarım-yenileme hizmetlerinin, tasarım-imalat ve eğitim alanlarında önemli düzeyde gelişme gösterdiğini aktardı.

"Havacılıkta emin adımlarla yürüyoruz"
Arslan, Türkiye'nin İnsansız Hava Aracı ANKA'yı ve ATAK helikopterlerini milli imkanlarla ürettiğine değinerek, kısa süre önce de HÜRKUŞ eğitim uçağının sertifikasının alındığını hatırlattı.İnsansız hava aracını üretip silahla donatmanın çok önemli olduğunu dile getiren Arslan, havacılık alanının yanında uzay alanında da çalışmalarının sürdüğünü söyledi.Arslan, "Tüm bunları yaparken ülkemizin uzay ajansı ihtiyacı olduğunu gördük ve Bakanlık olarak Türkiye Uzay Ajansını kurmak için kanun taslağını hazırladık ve bu TBMM'ye sunacağız. Amacımız havacılık ve uzay endüstrisinde dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmek." ifadelerini kullandı.
Havacılıkta emin adımlarla yürüdüklerini vurgulayan Arslan, fuarın geldiği noktanın çok önemli olduğunu, etkinliğe çok sayıda firmanın katıldığını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.