Murat Dönmez

Murat Dönmez

Artık Avrupalı apoletimiz var

Artık Avrupalı apoletimiz var

Özellikle 2. yarıda gösterdiği performansla tüm spor kamuoyunu ters köşe yapan Torku Konyaspor, görüntü olarak kesinleştirdiği lig üçüncülüğü ve Avrupa UEFA Ligi’ne direkt katılma hakkını, Kasımpaşa galibiyetiyle matematiksel olarak da garantiledi.

İlk kez böyle bir heyecan, gurur yaşatan başta Aykut Kocaman, futbolcular, yönetim ve taraftarlara binlerce kez teşekkür ediyoruz. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in ısrarıyla Konya'ya kazandırılan,  yeni stadyum, Konya'nın şehir imajına güzel bir katkı sağlarken, bu imaja sportif anlamda da başarı sağlanmasında önemli bir yer tuttu.  Artık, yeşil-beyazlılara gönül veren on binlerce kişi, "taraftar" olgusunu  tam anlamıyla yerine getirerek, Konyaspor'un bu başarısında önemli bir yer edindi. Bir çok Süper Lig takımı normal maçlarda 700-800 taş çatlasın bin seyirci ile mücadele ederken,  Konyaspor  en düşük 14-15 bin seyirci ile oynayarak, elde edilen başarı da taraftarın yani 12. adamın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ispatladı.

Tabi her başarı yeni başarıların gelmesine ön ayak olacak.

Bundan sonra "Avrupalı" ünvanı da alan Konyaspor'un bu başarının ardından sorumluluğu bir kat daha artacak.

Golcülüğüne sözüm yok ama yorumcu müsveddesi Tanju Çolak başta olmak üzere kimi yorumculara inat, Konyaspor bundan sonra daha güzel işler yapmak, daha başarılı olmak ve ilk kez katılacağı UEFA Ligi gibi dünya tarafından takip edilen bu tür spor organizasyonlarına katılma adına önemli çalışmalar yapmak zorunda.

Yapılmaması için hiç bir neden yok.

Güzel bir stadyumu var.

Taraftarı her maç yanında ve 90 dakika tezahürat yapıyor.

Şehir bu anlam da tam olmasa da kenetlenmiş durumda.

Eeee; bu sezon aldığı başarılı sonuçlarla ciddi anlam da para da kazandı.

Yani un var,  yağ var, helva yapacak adam aranıyor. Aykut Hoca, bu anlamda oldukça başarılı. Takıma sezon başında ve ara transferde aldığı tüm futbolcular tabiri caizse  "cuk" diye oturdu.

Mutlaka ki; yeni isimler takviye edilecek. İç transferde tek tek imzalar atılırken, dış transferde de mutlaka, yeni sezon da hem Avrupa, hem lig ve hem de Kupa mesaisi düşünülüyordur.

Bunda da yönetime büyük görev düşüyor. Takımın tabi ki borcu var. Bunu biliyoruz. Ama bu borcu sıfırlamak için başarı elde edilmesinin yolu da takıma iyi, ciddi transferlerden geçiyor. Aykut Hoca, alınmasını istediği futbolcuların  listesini ya verdi ya da; bugün yarın verecek.  

Kasımpaşa maçına gelince...

Söylenecek bir şey yok.

Helal olsun...

Artık Avrupalı apoletimiz var...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR