Murat Baydar

Murat Baydar

Artık bu şans bir defa da Bize neden gülmesin ki?

Artık bu şans bir defa da Bize neden gülmesin ki?

 

TorkuKonyasporumuz Spor Toto Süper ligin 16. haftasında 2015 yılının ilk maçında, devre arası tatiline girmeden oynayacağı son müsabakada bugün saat 13.30’da Çaykur Rizespor’la Rize’de karşı karşıya gelecek. Bu yıl deplasmanlarda oynadığımız 7 maçta 2 beraberlik ve 5 yenilgi aldık ve Süper ligde deplasmanda alınan puan ve averaj sıralamasına bakılırsa son sırada bulunmaktayız.

Konyasporumuz bu maç öncesi 2 Aralık 2014 Salı günkü Ziraat Türkiye Kupası maçında karşılaştığımız Giresunspor maçından başlarsak son 32 gün içerisinde 8 maç oynayıp 2 galibiyet ve 6 mağlubiyet almış bir pozisyonda Çaykur Rizespor’un karşısına çıkacak. Çaykur Rizespor ise son 9 gün içerisinde ikisi Türkiye Kupası’nda oynadığı Sarıyer ve deplasmanda oynadığı Akhisar maçlarının üçünü de kazanmış  7 gol atıp kalesinde hiç gol görmemiş durumda ve tam istim üzerinde iken Konyasporumuzu misafir edecek. Çaykur Rizespor’u kısaca tanıtacak olursam 1968 yılında Rizegücü, Güneşspor ve Fener Gençlik kulüplerinin birleşmesinden mavi yeşil renkli Rizespor ortaya çıkmış ve ilk olarak liglere 1968-1969 sezonunda 3.lig Kırmızı Grup’tan katılmış ve katıldığı ilk sezonda grubunda hükmen mağlup olduğu Elazığspor maçı dolayısıyla 2 puanı silinmiş ve bu yüzden grupta 3.sırayı almış ve şampiyonluğu 2 puan fark ile Tarsus İdmanyurdu’na kaptırmıştır.Çaykur Rizespor’un Konyasporumuzla profesyonel ligler statüsünde ilk karşılaştığı maç 4 Eylül 1988 Pazar günü Süper lig eski ismi ile 1.ligde Rize’de oynanmış  ve Rizespor Hasan Vezir’in 25.dakika ve 52.dakikada penaltıdan attığı gollerle Konyaspor’umuzu 2-0 yenmiştir. O maçın rövanşında da 5 Şubat 1989 Pazar günü Konya’da Nedim Demirbilek’in attığı gol ile 73.dakikada 1-0 öne geçmemize rağmen bir dakika sonra Rizespor’un Orhan Kapucu vasıtasıyla attığı gole engel olamamıştık ve müsabaka 1-1 berabere bitmişti.

Çaykur Rizespor’a karşı Konyasporumuzun tarihinde Rize’de hiç galibiyeti bulunmamaktadır. Bugünkü  maçı kazanırsa Rize’de hem tarihimizdeki ilk deplasman galibiyetimiz ve hem de bu sezonki ilk deplasman galibiyeti olması açısından Torku Konyaspor’umuz için bir milat olacaktır. Çaykur Rizespor’la liglerde Rize’de 12 maç oynadık bu 12 maçta 5 beraberlik ve 7 yenilgimiz bulunmaktadır, Konyasporumuz Rize’de toplam 9 gol atmış ve 19 golü de kalesinde görmüştür. Toplamda ise Rizespor’la oynadığımız 24 maçta 7 galibiyetimiz 8 beraberliğimiz ve 9 mağlubiyetimiz  bulunmaktadır. Rizespor’a karşı 27 gol atıp 31 gol yemişiz. Süper ligde ise toplam 14 maç oynayıp 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldık. Konyasporumuzun 18 golüne Süper ligde Çaykur Rizespor 16 gol ile cevap vermiştir. Geçen sezon oynanan ilk maçta Konyasporumuzu Uğur Tütüneker hoca çalıştırırken Çaykur Rizespor’u 2 Aralık 2013 Pazartesi günü oynanan maçta 2-1 yenmiştik. 2.yarıda oynanan maçta Uğur Tütüneker hoca bu sefer Çaykur Rizespor’un teknik direktörü iken Konyaspor’umuza karşı 20 Nisan 2014 Pazar günü 3-1 galip gelmişlerdi, o maçı da Bülent Yıldırım yönetmişti.

Konyasporumuz son yıllarda Karadeniz deplasmanlarında çok çok kötü sonuçlar almaktadır. İnşallah bu sefer şans bize güler de bir kerede biz mutlu oluruz. Çünkü son günlerde TorkuKonyasporumuz bizi inanınız çok çok üzdü. 2 milyon 300 bin insanın yaşadığı ve toprak olarak Türkiye’nin en büyük şehri olan Konya’mızda artık Konyasporumuzun başarılı sonuçlar alacağı günlerin özlemini öyle çekiyoruz ki inşallah bu maçta futbolcularımız akıllarını başlarına alacaklar ve güçlerinin son damlasına kadar mücadele edeceklerdir.Rizespor’da  şu an itibariyle Irak Milli takımında bulunan ve İspanya ligi takımı Granada ile anlaştığı belirtilen Ali Adnan kesinlikle kadroda yer alamayacak.  Konyasporumuzda ise Rumen oyuncu CiprianMarica sakatlığı dolayısıyla yine oynayamayacak. Her iki takımın bugünkü maçta şu kadrolarla oynayacağı tahmin edilmekte. Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, OusmaneViera, Orhan Ovacıklı, R. Giray Kaçar, Eren Albayrak, Kıvanç Karakaş, FilipHolosko, Deniz Kadah, Ali Liban Abdi, LudoviçSilvestre, LeonardKweuke. Konyasporumuzise: VidBelec, Ali Turan, Selim Ay, Elvis Kokaloviç, Mehmet Uslu, Mehmet Güven, Uğur İnceman, Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner, DjalmaCampos ve Hasan Kabze.  

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR