“Artık İcraat Zamanı”

“Artık İcraat Zamanı”
Türkiye, tarihi bir seçimi daha geride bırakırken, sandıktan ‘istikrar’ çıktı. 7 Haziran’dan bugüne kadar tüm sektörlerde yaşanan durağanlık seçim sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkarken, inşaat sektörünün önde gelen isimleri de yeni dönemden umutlu.

AK Parti’nin seçimlerden tek başına iktidar çıkması, birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de hareketlendirecek. Sektörün önde gelen temsilcileri, AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesi ile istikrarsızlığın ortadan kalktığı görüşünde hem fikir. 1 Kasım seçimlerinin önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden patronlar, Türkiye’nin önünü kimsenin kapatamayacağını söyledi. Tüm sektörlerin önünün açılacağını belirten temsilciler, ertelenen konut talebinin de satışa döneceğini, artık piyasaların coşacağını söylediler.

TIKANAN PİYASA AÇILACAK

Mesut Ercan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Yumrutaş, “Bundan sonra milletin önü ufku açılacak. Bundan öncesine kadar millet tedirgindi. Tedirginlik nedeniyle faiz ve döviz yükselmişti. Vatandaş dövizden ve faizden vazgeçmediği için gayrimenkule yatırım yapamıyordu. Ama bundan sonra Türkiye’de istikrar olacağı için insanların konutlara yönelmesi söz konusu olacak. Tıkanan piyasa açılacak. Bu da inşaat sektörünü yüksek oranlarla etkileyecek. Seçimler vatana millete hayırlı olsun. Türkiye istediği istikrara kavuştu. Artık icraat zamanı. Türkiye çok güzel günler görecek” ifadelerini kullandı.

PİYASALAR COŞACAK

Mis Yapı ve Özkanlar İnşaat Şirketi Genel Müdürü Salih Özka ise, “Bütün sektörler bu seçim sonucuyla olumlu etkilenecek. İstikrarın gelmesiyle birlikte piyasalar coşacak, insanlar yatırım yapmaktan artık korkmayacak. Bununla birlikte birçok sektörde hareketlilik yaşanacak. Artık ekonomi sayfasını açma zamanı. İnşaat sektörü en kısa zamanda büyük bir ivme yapacak. Hem yatırımcı, hem alıcı, hem de vatandaş rahatlayacak” diye konuştu.

(Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.