Murat Dönmez

Murat Dönmez

Artık neşter vurulmalı...

Artık neşter vurulmalı...

Süper Ligde 3. hafta tamamlanırken,  Yeşil beyazlıların oyunu, bulunduğu konum ve buna rağmen taraftarların gösterdiği ilgiye bakacak olursak, taraftarlara üzülmemek elde değil.

Galatasaray, ilk iki hafta da hiç mi iyi görüntü sergilemedi. Bunun yanında Konyaspor'un rakibi konumunda bulunan Sivas bir, Osmanlıspor'da 3 puanı Galatasaray karşısında kazandılar.

Peki Konyaspor da kazanabilir miydi?

Zor ama evet.

Daha cesur, daha atak yana değil ileriye doğru oynamayı becerebilseydi en azından bir puanı alması içten bile değildi.

Ama korkak futbol ve kişisel hatalar mağlubiyeti, dahası farklı mağlubiyeti getirdi.

Sonuç olarak da puan durumunda son 3 içerisinde yer aldı Konyaspor.

Son 3 içerisinde yer almak önemli değil aslında. Ama, gelecek açısından umut vermeyen T. Konyaspor'un bundan sonra ne yapacağı önemli.  Bakın, Bursaspor Konyaspor'un altında ama kimse Bursa için endişe etmiyor. Endişe etmek için çok erken ama ne yazık ki görünen köy de kılavuz istemiyor.

Galatasaray maçına gelecek olursak, ilk iki haftadaki kötü oyun sonunda Galatasaray karşısında puan veya puanlar almak gerçekten zordu.  Ne oynadığı belli olmayan, kaleden başlayan hatalar zincirinin en uç noktaya kadar sistematik olarak ilerlemesi, şanslarla atılan gollerin sonrasında alınan 2 puan.  Boşnak golcünün bu ligde tutunması çok zor. Hele hele bu yıl onlarca hem forvete hem de defansa gelen yıldızların arasında Bajic'den gol atmasını beklemek hayalden öteye gitmez. Ya Kaya'ya ne demeli?

Onun gibi tecrübeli bir ismin böyle bir gol yenmesi akıllara ziyan. Ömer Ali, maç sonunda 'İyi kaleciler kötü gol yer' demiş. Doğrudur.  İyi kaleciler çok kötü gol yiyebilir. Bunun örnekleri mevcuttur. Ama takımın kaderiyle oynamaya başlamasının affedilir bir yanı yoktur. Kaya'nın bir süre dinlendirilmesinde hem kendisi hem de takım için faydalı olacaktır.

Takımda göze batan Meha ve Volkan oldu. Meha'nın attığı gol mükemmeldi. Direkten dönen ve kaleci Muslera'nın çıkardığı top ile Vedat Bora'nın hareketliliği dikkat çekiciydi.

Ama yeterli olmadı.

Artık bu takıma bir neşter vurulmalı.

Yönetim mi Aykut hocamı bir şeyler yapmalı.

Milli maçlar nedeniyle verilecek arada eksik olan bir şeyler tamamlanmalı.  Üst üste Osmanlı ve Sivasspor karşısında da alınacak olan kötü sonuçlar,  yeşil beyazlıları ciddi anlamda demoralize eder.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR