Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası başladı

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası başladı
İZMİR (AA) - Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası İzmir'in Çeşme ilçesinde başladı.Çeşme Sheraton Hotel'deki turnuvanın açılışında konuşan...

İZMİR (AA) - Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası İzmir'in Çeşme ilçesinde başladı.

Çeşme Sheraton Hotel'deki turnuvanın açılışında konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, turnuvanın 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle ayrı bir anlam kazandığını söyledi.

Şampiyonayı Türkiye'nin en görülmeye değer yerlerinden birisi olan Çeşme'de yaptıklarını kaydeden Tulay, şöyle konuştu:

"Çeşme'de 3 yıldır uluslararası bir turnuva olan Çeşme Open'ı gerçekleştiriyoruz. Bugün yine Çeşme'de 2016 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nı gerçekleştiriyoruz. Turnuvalarımızda bizlere sponsor olan firmalara buradan özellikle teşekkür ediyorum. Çeşme'de 30 ilden 80 lisanslı kadın sporcumuz dereceye girebilmek için mücadele verecek. Buradan ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, herkese turnuvada başarılar diliyorum."

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran da ilçenin satranç sporunu her zaman desteklediğini kaydetti.

Kalkınma ve gelişme için erkeğin olduğu her yerde kadının da olması gerektiğini ifade eden Erkayıran, "Bu şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğer düşünen insanların oluşturduğu bir toplum olmak istiyorsak bu şampiyonaları örnek almalıyız. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Dokuz tur üzerinden düzenlenen şampiyona 12 Mart Cumartesi günü sona erecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.