Asansörler 'kimlik kartı' ile denetlenecek

Asansörler 'kimlik kartı' ile denetlenecek
Dere, ülke genelinde kayıtlı 431 bin asansöre "kimlik kartı" numarası vererek belediyeler ve A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin senelik periyodik muayenelerini yaptıracaklarını belirtti .

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, ülke genelinde kayıtlı 431 bin asansöre "kimlik kartı" numarası vererek belediyeler ve A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin senelik periyodik muayenelerini yaptıracaklarını belirtti .

Dere, 2015 yılının güvensiz asansörlerle mücadele senesi olacağını vurguladı.

Yurt genelinde 431 bin asansörün bulunduğunu, önceki sene gercekleşen denetim faaliyetleri çerçevesinde 152 bininin periyodik muayenesinin yapılabildiğini ifade eden Dere, bunlardan 96 bininin "güvensizlik" manasına gelen kırmızı etiketle etiketlendirildiğini açıkladı .

Dere, bunların periyodik muayenesi gercekleşen asansörler olduğuna dikkati çekerek, denetimleri yapılamayanların durumunun daha vahim durumda olduğunu vurguladı.

Bu durumla alakalı acil önlem kararları aldıklarını açıklayan Dere, şu şekilde devam etti:

"Kırmızı etikete sahip asansörlerin bir an önce kullanıma kapatılması, belediyeler tarafından lazım gelen tedbirlerin alınması, A tipi muayene kuruluşlarının denetimleri gibi çeşitli konu başlıklarındaki çalışmalarımız son noktaya gelmiş durumda. 2015 senesinde asansör monte eden bütün firmalar ki kayıtlı bin 375 montajcı firma var, 300 civarında da bakım yapan asansör firması var, bunların tamamını denetleyeceğiz. Bunların denetim süreçleri ile alakalı lazım gelen tedbirleri de alacağız."

'CEZAİ MÜEYYİDELER AĞIRLAŞTIRILACAK'

Dere,  bütün asansörlerin kimlik kartına sahip olmasının gelecek yılki planlamalar arasında olduğuna işaret etti.

Bu sayede asansörlerin bakımlarının sistem üzerinden takibinin yapılacağını ifade eden Dere, "Kayıtlı 431 bin asansöre kimlik kartı numarası vererek, belediyeler ve A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin senelik periyodik muayenelerini yaptıracağız" diye belirtti .

Dere, güvensiz asansörlerin kapatılması veya güvenilir hale getirilmesi hususunun yaşanabilecek kazaların önüne geçilebilmesi açısından mühim olduğunu vurgulayarak, güvensiz asansörlerle alakalı lazım gelen cezai yaptırımların daha da ağırlaşacağını açıkladı .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.