Asean 11. Savunma Bakanları Toplantısı

Asean 11. Savunma Bakanları Toplantısı
Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Savunma Bakanları Toplantısı'nın (ADMM) 11'incisi Filipinler'de düzenleniyor

ANKARA (AA) - Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Savunma Bakanları Toplantısı'nın (ADMM) 11'incisi Filipinler'de başladı.

Başkent Manila'nın güneyindeki eski bir ABD üssünde yapılan 11. ADMM iki gün sürecek.

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ADMM'nin savunma alanındaki iş birliklerinde yeni inisiyatifler ve metotlara odaklanılması için fırsat sunduğunu belirtti.

Lorenzana, bakanların kahvaltıda Güneydoğu Asya'da terör ve radikalizmi tartıştıklarını ifade etti.

Terörle mücadele konusu, Güney Çin Denizi'ndeki egemenlik tartışmaları, Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik programlarının ele alınması beklenen toplantıda, savunma bakanlarının ortak bildiri yayınlaması bekleniyor.

ASEAN'ın diyalog ortakları Avustralya, Çin, Hindistan, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Rusya ve ABD'nin savunma bakanlarının katılımıyla yardım da ADMM-Plus toplantısı düzenlenecek.

ASEAN'ın Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler ve Singapur (kurucu üyeler), Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar ve Kamboçya olmak üzere 10 üyesi bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.