ASGARİ ÜCRET 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Yeni asgari ücret 2024 yılı ne zaman belli olacak?

ASGARİ ÜCRET 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Yeni asgari ücret 2024 yılı ne zaman belli olacak?
 Editör
Yeni asgari ücret 2024 yılı belli olmak üzere. Yeni asgari ücret ne kadar olacak. 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak? 2024 yılı asgari ücret açıklanacak.

2024 yılı asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak. Yeni 2024 yılı asgari ücret açıklanıyor. Asgari ücret 2024 yılında 2. toplantı gerçekleştirildi.

2024 yılı asgari ücreti konusunda konuşan Türk İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, bu hafta içerisinde tekrar bir araya geleceklerini ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantı için tekrar bir araya gelecek.

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren 2024 asgari ücret maaşları için gözler asgari ücret komisyonuna çevrildi.

2024 yılı öncesi asgari ücret net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.

2024 asgari ücret komisyonu zam görüşmeleri için 11 Aralık'ta toplandı. Komisyon 18 Aralık'ta ikinci toplantısını yaptı.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar yaptığı açıklamada

"Yine herhangi bir rakam telaffuz edilmedi. Görüşmelerimiz devam edecek. Bakanımız bugünkü toplantıda yoktu. Çalışma Genel Müdürüyle birlikte hükümet, TÜİK, Maliye ve işverenlerin görüşleri alındı. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızın görüşleri alındı. Şu anda bir sonuç yok, tahmin ediyorum görüşmeler süratle devam edecek. Kısa zaman içinde mutabakata varılarak bitirilmesini arzu ediyoruz. Rakam belli olmadığından birşey söyleme imkanımız yok. Zaten geçim şartları belli, asgari ücretle çalışanların geçinemediği belli. Ev kirası, elektrik, su parasını ödeyemediklerini biliyoruz. Büyükşehirlerde 10 bin liradan aşağı ev kirası yoktur. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Alım gücünü düşünerek markette nasıl alışveriş yapacak, haftada bir defa restorana gidebilecek mi? Bunlara pek imkan olmadığı görünmekte. Hükümet ve işveren bu konuda yaklaşımları iyi olursa tahmin ediyorum üçlü mutabakatla sonuca gideriz diye düşünüyorum. Rakam ortada yok, o neden biz bunu daha detaylı şekilde görüşerek bir sonuca gitmeyi kısa zaman içinde düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net rakamlar ise şu şekilde:

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira

Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira

Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira

Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira

Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.