Asgari ücret pazarlığında yeni gelişme: Türk-İş ilk kez rakam telaffuz etti

Asgari ücret pazarlığında yeni gelişme: Türk-İş ilk kez rakam telaffuz etti
 Muhabir
Milyonlarca çalışanın ocak zamları için kritik sürece girildi. Türk-İş ilk kez rakam telaffuz etti. Türk-İş pazarlığı, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıkladığı 14 bin 25 liradan başlatacak.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak.

Milyonlarca çalışanın ocak zamları için kritik sürece girildi. Hükümet, işçi ve işveren tarafı 11 Aralık’ta zam için masaya oturuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrette yılda ‘tek zam’a işaret etmesinin ardından işçi tarafını temsil eden Türk-İş ilk kez rakam telaffuz etti.

TABAN TEKLİFİ AÇIKLADI

Türk-İş, 2024 yılı asgari ücretinin görüşüleceği toplantılarda taban tekliflerinin 14 bin 25 lira olacağını açıkladı. NTV'nin haberine göre; zam masasında işçileri temsil edecek Türk-İş pazarlığı, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıkladığı 14 bin 25 liradan başlatacak.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin bu rakamın üzerinde olması gerektiğini belirterek "Zam devam ettiği için bırakın sene sonunda insan 3 ay bu ücretle idare edemiyor." dedi. "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz." diyen Atalay, bu sınırın üzerinden bir pazarlık olacağını kaydetti.

''MASRAFI HESAPLANMALI''

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da 2024 zammı için tek işçinin değil, 4 kişilik bir ailenin masrafı hesaplanması gerektiğini dile getirdi.

Arslan, "Yüksek enflasyon ve refah payı, milli gelirden kaybettiklerimizin ilave edildiği büyüme hızının da yansıtıldığı 4 kişilik bir işçi ailesinin asgari ihtiyaçlarını sağlayacak bir asgari ücret bizim için yeterli." diye konuştu.

TEK ZAM MESAJI

Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balkanı Vedat Işıkhan son iki senenin aksine, önümüzdeki yıl asgari ücrete tek zam yapılacağı mesajını vermişti.

Mevcutta 11 bin 402 lira olan asgari ücrete yapılacak zam, aralık ayı sonuna kadar netleşecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.