Asgari ücret zammıyla hayatımızda her şey değişecek

Asgari ücret zammıyla hayatımızda her şey değişecek
Asgari ücret zammıyla birlikte bir çok şeyde değişiklik yaşanacak.

Asgari ücrete zam gelmesiyle birlikte bir çok kalemde de değişiklik yaşanacak.

İşsizlik maaşı, stajyer öğrenci maaşı, GSS primleri, kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin ödemelerinde de zam bekleniyor.

BİR ÇOK KALEMDE DEĞİŞİM YAŞANACAK

Birkaç hafta içinde belirlenmesi beklenen yeni asgari ücret rakamıyla birlikte işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde değişiklikle gözlemlenecek.

STAJ ÜCRETLERİ DE DEĞİŞECEK

İşletmelere staja giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari ücretle artacak.

Yeni asgari ücret artışı GSS primlerini de etkileyecek. Hastanelerden ve sağlık kuruluşlarından yararlanmak için brüt asgari ücretin yüzde 3'üne karşılık gelen tutar kadar ödeme yapılması gerekecek.

Bunların dışında, yeni asgari ücret rakamıyla askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemin rakamları da değişecek.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.