'Asırlık Çınar'ın Demokrasi Nöbeti

'Asırlık Çınar'ın Demokrasi Nöbeti
Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı devam eden "demokrasi nöbetine" 100 yaşındaki Hamide Nine de katıldı

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı devam eden "demokrasi nöbetine" 100 yaşındaki Hamide Nine de katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar arasında yer alan Hamide Aslan, gençlerle sabaha kadar nöbet tuttu.

100 yaşındaki nineyi demokrasi nöbetinde gören Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da duygulu anlar yaşadı. Şahin ve Yılmaz, Hamide Ninenin elini öptükten sonra bir süre sohbet etti.

Türkiye'deki tüm ihtilallerin canlı tanığı olduğunu belirten Aslan, ülkenin geleceği için sokağa çıkarak nöbete başladığını söyledi.

İhtilaller döneminde çok zorluk yaşadığını ve o dönemleri tekrar yaşamak istemediğini vurgulayan Hamide Aslan, "Kardeş kardeşe küstürüldü. Çok canlar kaybedildi. Bu seferki darbe girişimi, devletin gücü sayesinde atlatıldı. Allah böyle fenalıklar düşünenlere fırsat vermesin. Ben buradaysam, herkesin buraya gelip ülkesini savunmasını isterim." dedi.

Hamide Nineyi "asırlık koca çınar" diye nitelendiren Yusuf Ziya Yılmaz ise "Vatanı savunmanın dili, dini, yaşı olmadığını bir kez daha gösterdi Hamide Ninemiz bizlere. Bir asırlık koca çınar Samsun meydanına gelmiş nöbet tutuyor. Ülkemizi koruyor, kolluyor. Allah Hamide Ninemize ve onun gibi meydanları dolduran tüm hemşehrilerimize güç, kuvvet versin." ifadesini kullandı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.