'Asırlık lezzetler' ramazan sofralarını süslüyor

'Asırlık lezzetler' ramazan sofralarını süslüyor
Kars'ta, asırlık yöresel lezzetler Kafkas ve yöre kültürüne özgü ayran aşı, velibağ, hogguri, hangel ve hunk gibi yemekler ramazan sofralarını da süslüyor

 Kars'ta, asırlık yöresel lezzetler Kafkas ve yöre kültürüne özgü ayran aşı, velibağ, hogguri, hangel ve hunk gibi yemekler ramazan sofralarını da süslüyor.

Bölgede yüzlerce yıllık geçmişi olan yöresel tatlar, ramazanda iftar sofraları için özenle hazırlanıyor. Özellikle hamurla yapılan farklı kültürlere damak tadına hitap eden yemekler, yöresel yemek lokantalarında hazırlanarak servis ediliyor.

Yöresel yemek lokantası işletmecisi Derya Sadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazana özel, bölgeye özgü yemeklere müşterilerin büyük talebi olduğunu belirterek, iftar sofralarında müşterilerin hamurla yapılan yemekleri daha çok tercih ettiğini söyledi.

Ramazanda lokantaya gelen müşterilerin farklı lezzetlerden tatmak istediklerini belirten Sadi, "Aslında farklı ve yüzlerce yıllık geçmişi olan yemekleri sunmak bizim içinde çok önemli ve anlamlı oluyor. Çünkü biz bu yemekleri yaparak kültürün yaşamasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlıyoruz." dedi.

Yemeklerin tamamını kadınların yaptığını ifade eden Sadi, "Yöresel yemeklerimiz nesilden nesile bize kadar ulaşmış. Bu bölgede yaşamış yerli, Kürt, Azerbaycanlı, Çerkez ve Terekemeler, bu lezzetleri sofralarından eksik etmemiş. Bizler de ninemizden, annemizden gördüklerimiz bu asırlık lezzetleri hem çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz, hem de bu kültürü canlı tutmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.