"Asker Gelirse Silahınızı Teslim Edin"

"Asker Gelirse Silahınızı Teslim Edin"
FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan ve mesleklerinden ihraç edilen 3 polis memuru ile kendisini istihbaratçı polis olarak tanıtıp örgüt propagandası yaptığı öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi- Duruşmada tanıklar, tutu

BURDUR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan ve mesleklerinden ihraç edilen 3 polis memuru ile kendisini istihbaratçı polis olarak tanıtıp örgüt propagandası yaptığı öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu yargılanan Burdur Emniyet Müdürlüğünde çevik kuvvet şube müdürüyken meslekten ihraç edilen A.U, ByLock kullanmadığını ve böyle bir programa bakıp bakmadığını hatırlamadığını söyledi.

Muhafazakar bir şekilde yetiştiğini dile getiren A.U, "Kendimi bildim bileli namaz kılarım. Çalıştığım yerlerde bulunan mescitlerde namazımı kıldım ve kimseden gizlemedim. Sünnet olduğu için pazartesi ve perşembe günleri oruç tutardım. Eşim uzaktan akrabam oluyor. Katalogdan seçmedim." dedi.

Oğlunu FETÖ okuluna göndermesine ilişkin A.U, o dönemlerde herkesin çocuklarını bu okullara göndermek için "yarıştığını" öne sürdü. A.U. oğlunun iyi bir eğitim almasını istediğini belirterek,"O dönem bürokratlar ve siyasetçiler bu okullara çocuklarını göndermek için yarışıyorlardı. Bu okul Bank Asya ile çalıştığı için hesap açtırdım. Otomatik ödemelerimi yapıyordum. 17-25 Aralık'tan sonra para yatırmadım. Örgüt liderinin talimatıyla değil, kendi isteğimle kapattım." diye konuştu.

- "Asker gelirse ateş etmeyin. Canınızdan değerli mi?"

A.U'nun savunmasının ardından tanıkların beyanına geçildi. Tanık polis memuru verdiği ifadede, A.U'nun 15 Temmuz gecesi kendilerine, "Asker gelirse ateş etmeyin. Canınızdan değerli mi?" dediğini öne sürdü.

Bir diğer tanık polis memuru ise A.U'nun kendisine, "Asker gelirse silahınızı teslim edin" şeklinde talimat verdiğini iddia etti.

- Kimse Yok Mu Derneği'ne yardım

Komiser A.D. ise uzun yıllar emniyet teşkilatında görev yaptığını, FETÖ ile bağlantısının olmadığını savundu.

A.D, "Az sadaka çok belayı def eder' düşüncesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım ediyordum. Kimse Yok Mu Derneği'ne mesaj yoluyla yardım etmiş olabilirim." dedi.

Meslekte yükselmek için sınavlara girdiğini ve hak kazandığını savunan A.D, hak etmesine rağmen görevine atanmadığını ve idare mahkemesine başvurduğunu, bu sebeple de intikam amaçlı suçlandığını öne sürdü.

Üçüncü Sınıf Emniyet Müdürü M.Y. de Bank Asya'da çalışan komşularının ısrarı üzerine 2011 yılında bu bankada hesap açtıklarını belirtti. ByLock kullanmadığını ve bu programı tutuklandığı sıra savcıdan öğrendiğini iddia eden M.Y, "Bank Asya hesabımızın örgütle alakası yok." diye konuştu.

Kendisini istihbaratçı polis olarak tanıtıp FETÖ tutuklusu bir kişinin iş yerine giderek örgüt propagandası yaptığı iddia edilen şüpheli M.E. de yaptıklarından dolayı ve ailesini üzdüğü için pişman olduğunu ifade etti.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ali Yüce'nin, "Ailen seni nerede biliyor, insan annesini babasını dolandırır mı?" sorusu üzerine M.E, "Ailem yurt dışında biliyor. Almanya'ya gidecektim. Planlarım olmadı. Pişmanım." dedi.

Mahkeme heyeti 3 polis memurunun tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, şüpheli M.E'yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.