'Asker Kılığına Girip Millete Bomba Atmanın Hesabını Verecekler'

'Asker Kılığına Girip Millete Bomba Atmanın Hesabını Verecekler'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya,"Asker kılığına girerek bu millete silah tutmak, bomba atmak neymiş bunun hesabını verecekler" dedi

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında bu örgütün (FETÖ) üyelerini bir bir bulup gerekeni yapacağız. Asker kılığına girerek bu millete silah tutmak, bomba atmak neymiş bunun hesabını verecekler." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara hitap eden Kaya, FETÖ'cü askerlerin bombalaması ve ateş açması sonucu 240 kişinin şehit olduğunu ve 2 bin 200'e yakın kişinin de yaralandığını anımsatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

-Kadın şehitlerin hikayeleri


Kaya, FETÖ'cü askerlerin şehit ettiği 11 kadından özel harekat polisi Demet Sezen, özel harekat polisi Zeynep Sağır, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Sevgi Yeşilyurt ve Yıldız Gürsoy ile darbe girişiminin çocuk şehitlerinden 17 yaşındaki sağlık meslek lisesi mezunu Uhud Işık'ın ailelerinden dinlediği hikayelerini alandaki vatandaşlarla paylaştı.

Özel harekat polisi Sezen'in bir şehit ailesine söylediği "Sakın ağlamayın ablalarım. Ağlarsanız düşmanı sevindirirsiniz." şeklindeki sözlerini aktaran Kaya, özel harekat polisi Sağır'ın da 15 Temmuz gecesi iki oğlunu yatakta bırakıp, iki dakika içerisinde evden ayrılarak Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na geldiğini ve FETÖ mensubunu askerlerin bombalı saldırıları sonucu burada şehit düştüğünü söyledi.

-"Vatan nöbetini taçlandıracağız"


Kaya, FETÖ'cülerin yaptıklarını Yunanlıların bile Türkiye'ye yapmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"O gece Meclis'e Çankaya'dan koşarak gittik. Millet olarak sizler meydanlardaydınız. İradenizin arkasından, demokrasiden yana, millet iradesinden yana olduğunuzu gösterdiniz. Biz de Meclis'ten görevimizin başında olduğumuzu gösterdik ama ne yaptı bu hain alçaklar Meclis'i bombaladılar. Milletin iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında bir bir bu örgütün üyelerini bulup gerekeni yapacağız. Asker kılığına girerek bu millete silah tutmak, bomba atmak neymiş bunun hesabını verecekler."

İstanbul Yenikapı'da yapılacak mitingde 15 Temmuz'daki gibi bir ve beraber olunacağını vurgulayan Kaya, "Bu milletin birliğini, beraberliğini bozamayacaklar. İnşallah bütün bu 22 günlük vatan nöbetini taçlandıracağız." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.