Askeri Darbe Tayland Turizmini Vurdu

Askeri Darbe Tayland Turizmini Vurdu
Tayland'daki siyasi kriz ve ordunun yönetime el koyması, ülkeyi ziyaret eden turist sayısında ciddi düşüşe neden oldu

Asya'nın gözde turizm merkezlerinden Tayland, siyasi çalkantılar ve ordunun yönetime el koymasından olumsuz etkilendi. 

Ülkenin güneybatı kıyısını 2004 yılında enkaza çeviren tsunami ve karışıklıklara rağmen son dönemde turist sayısı artan Tayland'da geçen yıl kasım ayında başlayan hükümet karşıtı gösterilerin 22 Mayıs'ta darbeyle sonuçlanması turizme ağır darbe vurdu.

Yüzlerce darbe karşıtının tutuklanması ve ifade özgürlüğüne ciddi kısıtlamalar getirilmesi nedeniyle son dönemde korkunun hakim olduğu Tayland'daki turizm yetkilileri, bu yılın ilk yarısında ülkelerine gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,2 azaldığını bildirdi.

Tarihi Budist tapınakları, güzel sahilleri ve canlı gece hayatıyla her yıl milyonlarca turist tarafından tercih edilen Tayland'ı bu yıl ziyaret eden Ortadoğulu turist sayısında da ciddi düşüş kaydedildi. 

Tayland, milyonlarca kişiye istihdam sağlayan ve ülkenin gayri safi yurt içi hasılasına yüzde 20 gibi yüksek katkısı olan turizm sektörünü yeniden canlandırmak için vizelerin kaldırılması ve reklam kampanyaları gibi çözüm arayışlarına başvurdu. 

Tayland Turizm Konseyi Başkan Yardımcısı Pornthip Hiruntake, geçen yıla göre minimum bir düşüş yaşanması için çalıştıklarını belirtirken, Oteller Birliği Başkanı Surapong Techaruvichit de otel turizminin yeniden canlanabilmesi için en azından Puket, Krabi, Samui Adası ile Hua Hin ve Cha-am gibi tatil yerlerinde sıkıyönetimin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.