Askerin başarısı teröristlerin telsiz görüşmelerine yansıdı

Askerin başarısı teröristlerin telsiz görüşmelerine yansıdı
Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda keşif uçaklarının etkin kullanımı ve askeri birliklerin başarıları, teröristlerin kendi aralarındaki telsiz görüşmelerine de yansıdı.

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda keşif uçaklarının etkin kullanımı ve askeri birliklerin başarıları, teröristlerin kendi aralarındaki telsiz görüşmelerine de yansıdı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgütün sözde kuzey alanı sorumlusu "Rezzan" kod adlı terörist ile sözde orta saha sorumlusu "Aliser" kod adlı örgüt mensubu arasında, Lice'nin Hedik bölgesinde "Azad Siser" kod adlı terörist Ekrem Güney'in etkisiz hale getirilmesiyle ilgili telsiz konuşmasında, askerlerin araziyi çok iyi kontrol ettiği, keşif uçaklarıyla sürekli alan kontrolü yaptığı, yaya birliklerinin de çok kritik noktalarda bulunduğuyla ilgili diyaloglar yer aldı.

"Ekrem Güney" adlı teröristin nasıl etkisiz hale getirildiğiyle ilgili konuşmaların geçtiği görüşmede, "Aliser" kod adlı teröristin şu ifadeleri dikkati çekti:

"Arkadaşın kendisi farklı bir noktadaymış, noktasını değiştirip bir tarafa giderken, biraz uzaklaştıktan sonra, yoğun bir şekilde keşif dolaşıyor. Arkadaş sabaha doğru 03.00 civarında yerini değiştiriyor, başka bir yere gidiyor. Bu yeni nokta sadece sonbaharda 10-15 günlük bir süreçte kullanılmış, onun dışında başka bir noktaya geçtikten sonra hiç kullanılmamış. Orada bir yer var, 'Cume Boğazı' diyorlar, bir arkadaş orada görüntü görüyor, netleştiremiyor.

Yani düşman mı, arkadaş mı, tam çıkaramıyorlar. Onun dışında iki arkadaş gündüz noktaya gidiyorlar, ayrıca muhabereyi de takip ettik, yani bir zamana kadar keşif olmuyor, arkadaşlar o gün muhabere yapıyorlar. Biraz keşif gelince muhabereyi durduruyorlar. Başta böyle bir şey oluyor, bir keşiften daha sonra iki keşif oluyor. Nefes aldırmıyorlar, sen de bilirsin. Sürekli tepemizdeler, burnumuzu görse uçaklar bitiveriyor tepemizde."

"Rezzan" kod adlı teröristin, "Peki, arkadaşlar noktalarını değiştirdikleri zaman keşif var mıymış? Keşif altında başka bir noktaya gitmişler, o zaman keşif varmış, değil mi?” şeklindeki sorusu üzerine, "Aliser" kod adlı terörist şöyle konuşuyor:

"Hayır, o zaman keşif yoktur, yalnız keşif yoğun dolaşırken başka, yakın bir alana gidiyorlar fakat keşiften daha çok arazide büyük ihtimalle düşmanın gizli birlikleri var. Zaten son zamanda düşmanın yürüttüğü tarzdır. Bu şekilde arkadaşların noktalarını fark ediyor, noktada aslında bir arkadaş ağırdır. O arkadaş biraz herhalde şey yapıyor, düşman suikast şeklinde vuruyor. Düşman artık kırsalda çok iyi asker bulunduruyor, uzmanlar var, boş bırakmıyorlar, uzunca süre de kırsalda bir yerlerde kalıyorlar. Bu, zaten bizim için büyük tehlike."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.