Aslında neler oldu?

Aslında neler oldu?
Ethem Sancak Mustafa Karaalioğlu ve ekibini neden gönderdi? Görevden alma olayının perde arkasında ne var?

Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın görevden alınması medya tarihimizin en büyük sarsıntılarından biri olarak kayıtlara geçti.

Bir süredir grubun patronu Ethem Sancak ile araları gergin olan Mustafa Karaalioğlu, zaten Grup Başkanlığını bırakmaya hazırlanıyordu ve bu kararını yönetime iletmişti. Önümüzdeki günlerde izne çıkacak ve dönüşte de görevi bırakacaktı. Ancak Etem Sancak ona bu fırsatı vermedi. Hemen yönetimi toplayarak alelacele kararını açıklamış oldu.

Karaalioğlu görevi daha fazla sürdürmek istemediğini yakın çevresi ile paylaştığı için karara şaşırmadı. Ancak Cömert ve Ocaktan'ın da gönderilmesine çok bozuldu.

Karaalioğlu'na göre yapılan şey şovdan başka bir şey değildi.

Bu kararın Yiğit Bulut'un Karaalioğlu hakkında yaptığı itibarsızlaştırma operasyonunun ortaya çıkması ve işin içinde olan Cemil Ertem'in gazeteden kovulmasının hemen sonrasına denk gelmesi de manidar karşılandı. Zira Ethem Sancak ile Yiğit Bulut'un birbirlerine ne kadar yakın oldukları biliniyor.

Nitekim Bulut, iki yakın adamı Hasan Kurtulmuş ve Cemil Ertem'i Etem Sancak'ın diğer kanalı TV 360'a yerleştirmişti.

Operasyon muhafazakar medyada da büyük tepki topladı. Camianın önemli isimleri akşam saatlerinde Karaalioğlu, Ocaktan ve Cömert ile buluşarak moral vermeye çalıştı. Olaydan duydukları rahatsızlığı iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.