ASO Başkanı Özdebir:

ASO Başkanı Özdebir:
"Sağlık turizmi için mekansal sıkıntılarımızı kamu özel sektör ortaklığıyla yapılmakta olan ve devletin kendi imkanlarıyla yapmış olduğu yeni şehir hastaneleriyle halletmiş oluyoruz"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de sağlık turizmiyle ilgili güzel açılımların olduğunu belirterek, "Sağlık turizmi için mekansal sıkıntılarımızı kamu özel sektör ortaklığıyla yapılmakta olan ve devletin kendi imkanlarıyla yapmış olduğu yeni şehir hastaneleriyle halletmiş oluyoruz."dedi.

Özdebir, "Ankara Sanayi Odası Sağlık Sektöründeki Sorunları Tartışıyor" konulu toplantıda, üreticilerle Sağlık Bakanlığı yetkililerini buluşturan toplantının verimli geçeceğine inandığını dile getirdi. Özdebir, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na özellikle sağlık sektörünün hizmet sunumu kısmında Türkiye'yi dünyaya örnek olacak hale getirdikleri için teşekkür etti.

Kamu ve özel sektörle yaklaşık 850 bin civarında çalışanı olan sağlık sektörünün hizmet alanında çok güzel işler yaptığını belirten Özdebir, "Yavaş yavaş sağlık turizm ile ilgili ülkemizde güzel açılımlar olmakta. Mekansal sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları inşaatı devam eden kamu özel sektör ortaklığıyla yapılmakta olan ve devletin kendi imkanlarıyla yapmış olduğu yeni şehir hastaneleriyle halletmiş oluyoruz. Ayrıca bu sayede karşımıza modern hastane binaları çıkıyor." değerlendirmesini yaptı.

Üreticilerin sektörün sürekliliğini sağlayabilmek için çok fazla mesafe alamadıklarını anlatan Özdebir, üretim bacağında sıkıntıları konuşmak için burada bulunduklarını söyledi.

Özdebir, sağlık sektöründe teknolojik gelişme kaydetmiş firmalar olduğuna işaret ederek, "Geçenlerde OSTİM'deki medikal kürenin açmış olduğu sergi salonunda gördüğüm ürünler beni duygulandırdı ama özellikle MR gibi büyük tıbbi cihazlarda hala eksiğimiz var." diye konuştu.

Üreticilerin beklentilerini de aktaran Özdebir, "Sektördeki sorunlardan arkadaşlarımız bahsedecek ama KDV indirimiyle ilgili firmaların sıkıntıları var. Burada adete ithalatçılar ödüllendiriliyor. Yerli üreticiler daha çok sermaye bağlamak mecburiyetinde kalıyorlar. Ayrıca ilaç sektöründe de yaşanan sorunlarımız için de Sağlık Bakanımızdan müjdeli haberler bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.