Asra yaklaşan ömründe çalışmayı bırakmadı

Asra yaklaşan ömründe çalışmayı bırakmadı
Ardahan'ın en eski arıcısı 93 yaşındaki Ağabey Balcı, artık kovanları oğluna devretse de ilerlemiş yaşına rağmen arı ürünleri sattıkları dükkanda petekler için çerçeve yapmayı sürdürüyor

Ardahan'ın en eski arıcısı 93 yaşındaki Ağabey Balcı, ilerlemiş yaşına rağmen çalışmasıyla gençlere örnek oluyor.

Aile mesleği olan arıcılık yapan ve bu nedenle 11 yaşındayken "Balcı" soyadını alan Ağabey Balcı, arıcılığın önemli bir yer tuttuğu Ardahan'da, bu mesleğin en eski temsilcisi unvanını taşıyor. Yıllardır yüzlerce kovanla Karadeniz ve Doğu Anadolu'yu dolaşarak arıcılık yapan Balcı, yaşı ilerleyince bu işi oğlu Gökhan'a bıraksa da çalışmaktan vazgeçmedi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki bal ürünleri satışı yaptıkları ve atölye olarak kullandıkları dükkanın önünden geçenlerin, vitrinin arkasında elinde keseriyle petekler için ahşap çerçeve yaparken gördüğü Balcı, 1 santimetrelik çıtalara çivi çakarak çalışmasını sürdürüyor. Çıtalardan çivinin dışarı çıkması durumunda bal dolu peteklere zarar verecek olması nedeniyle beceri isteyen işi 93 yaşında olmasına rağmen beceriyle sürdüren Balcı, çalışmayı "dinlenmek" sayıyor.

"Sahayı gençlere bıraktım ama çalışmayı bırakmadım"
Çalışma azmiyle gençlere örnek olan Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir zaman bir köşeye çekilip oturmayı düşünmediğini, yorulduğu zamanlarda çalıştığı pencereden caddeden gelip geçenleri izlediğini anlattı.

Balcı, aile mesleği olan arıcılığı çok uzun yıllardır sürdürdüğünü, son dönemde sahayı oğluna devretse d çalışmayı bırakmadığını belirtti.

Severek çalıştığını dile getiren Balcı, "Saha işini artık birkaç yıldır gençlere bıraktım. Ben dükkana gelip malzeme hazırlıyorum. Alt yapıya yönelik hazırlık yapıyorum, bu çerçeveler gibi. Sezon başı olması nedeniyle dükkanda çerçeve yapıyorum. Şu an en iyi iş benim için çerçeve yapmak. Arıcılık ile ilgili malzemeleri hazırlıyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.