Astana'da Kayak Festivali

Astana'da Kayak Festivali
Kış mevsimi binlerce kişinin katıldığı kayak festivaliyle uğurlanıyor

ASTANA (AA) - Kazakistan'da kış mevsiminin 6 ay sürdüğü başkent Astana'da Kayak Festivali düzenleniyor.

Şubat ayının son günlerinde düzenlenen festival çerçevesinde Astanalılar kalın buz tabakasıyla kaplanan Esil Nehri'nde toplanıyor.

Kayak, hokey, futbol, güreş, kriket oyunlarının oynandığı festivalde motosiklet yarışları düzenleniyor, balık da avlanıyor.

Astana Valiliğinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kayak Festivali'ne 3 binden fazla amatör kayakçı katıldı.

Esil Nehri'nde sabah saatlerinde toplanan amatör kayakçılar, öğrenci, büyükler, askerler gibi çeşitli kategorilerde yarıştı, kazananlara madalya ve başarı belgeleri verildi.

- "İnsanların dışarıda sağlıklı zaman geçirmesini istiyoruz"

Astana Valiliği Kültür ve Spor Dairesi Başkan Yardımcısı Samat Kabdulin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Astana'da kış mevsiminin uzun ve soğuk geçtiğini belirterek "İnsanların evlerinde oturmayıp, dışarıda sağlıklı zaman geçirmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kayak yarışmalarının 1960'lardan bu yana yapıldığını ancak Kazakistan'ın bağımsızlığından sonra önem kazandığını söyleyen Kabdulin, amaçlarının kayak sporuna halkın ilgisini çekmek olduğunu dile getirdi.

Kabdulin, festivale katılımın her yıl arttığına, Astana'daki yabancıların da festivale ilgi gösterdiğine işaret ederek "Aileler çocuklarıyla geliyor. Bugünlerde hava çok iyi. Yarışmalarımız, insanlarda spor yapma hevesi uyandırıyor." diye konuştu.

- "Amacım profesyonel kayakçı olmak"

Festivale katılan 8. sınıf öğrencisi Vsevolod Gerasenko, 2 yıldır kayak yaptığı ve amatör kayakçılar yarışmasında her zaman ödül kazandığını söyledi.

Gerasenko, kayak yapmayı çok sevdiğini, gelecekte profesyonel bir kayakçı olmayı istediğini belirtti.

Kent sakini Sayat Batpenov da küçüklüğünden beri kayak yaptığını ifade ederek "Bunun için Esil Nehri'nde ve çevresinde uygun şartlar oluşturulmuş. Çocuklarıma da kayak öğretiyorum. Kışın uzun sürmesi ve Valiliğin Kayak Festivali gibi etkinlikleri düzenlemesi, kış sporlarının gelişmesine önemli katkı sağlıyor." dedi.

Kazakistan'da geçen yıl düzenlenen Kayak Festivaline 2 bin 700 yarışmacı katılmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.