Astana'nın Sembolü Bayterek Kulesi

Astana'nın Sembolü Bayterek Kulesi
Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Bayterek Kulesi yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın başkenti Astana'da yer alan Bayterek Kulesi yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Başkentin 1997'de Akmola kentine taşınarak buraya Astana adı verilmesinden sonra yapılan kule, ziyaretçilerine kenti kuş bakışı görme imkanı sunuyor.

Metal bölümünün 97 metre olduğu kule, en üstte yer alan gözlemeviyle 105 metreyi buluyor.

"Hayat ağacı" anlamına gelen Bayterek Kulesi'nin rehberlerinden Bibigul Raşidhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yapının inşa edilmesi fikrinin Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e ait olduğunu söyledi.

Raşidhan, "Kulenin üstünde top şeklindeki gözlemevinin ağırlığı 300 ton. Yumurta şeklinde yapılan bu top hayatın başlangıcını simgeliyor. Gözlemevinde, Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in sağ elinin şekli yer alıyor. Ziyaretçiler, sembolik olarak Cumhurbaşkanı'na selam verebiliyor." dedi.

Yapıda 2 kilogram altın ile 6 kilogram gümüş kullanıldığını aktaran Raşidhan, kuleye günde yaklaşık bin ziyaretçinin geldiğini aktardı.

Rehber, "Turistler şehri buradan kuş bakışı gördüklerinde, bozkırda kısa sürede böyle bir şehrin inşa edilmesine şaşırıyor ve Astana'ya "küçük Dubai' yakıştırması yapıyorlar." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.