ASÜ'de "Bilgiden İrfana Somuncu Baba Buluşmaları" konferansı

ASÜ'de "Bilgiden İrfana Somuncu Baba Buluşmaları" konferansı
AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi'nde(ASÜ) "Bilgiden İrfana Somuncu Baba Buluşmaları" konferansı düzenlendi.İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi...

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi'nde(ASÜ) "Bilgiden İrfana Somuncu Baba Buluşmaları" konferansı düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Koyuncu, Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi tarafından ASÜ'de düzenlenen konferansta, özellikle insanın okuma, öğrenme ve bunları hayatta uygulama hususlarındaki yeteneklerini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Koyuncu, insanın kamil manada insan olabilmesi için, yaratıcının kendisini donattığı belirterek, insan-ı kamil olabilmek için okumak gerektiğini, okuduğunu anlayan insanın öğrenmiş olacağını ve kişinin öğrendiklerini hayatında uygulaması gerektiğini dile getirdi.

İnsanın ilimle yükseldiğini dile getiren Koyuncu, "Dolayısıyla insan-ı kamil, İslam'ın da hedefidir. İmam Şafi, ilimle alakalı son derece veciz bir sözünde 'İlim bir avdır, onu iplerle muhafaza edin' demektedir. Bu söz ilmin önemini, ilim sahibinin insan-ı kamil olabileceğini özetlemektedir. İnsan ilim ilişkisi ilk olarak Hz. Adem ile başlar. Her ilmin bir terimi vardır. O terimleri bilmeden ilmi elde edemezsiniz. İnsanoğlunun ilimsiz yaşadığı dönem yoktur. Nitekim Kur'an'ın ilk inen ayeti 'Oku' ile başlamaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından Koyuncu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.