Asya Borsaları Güney Kore Hariç Yükseldi

Asya Borsaları Güney Kore Hariç Yükseldi
İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında, dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentiler doğrultusunda faizleri değiştirmemesinin ardından alış ağırlıklı...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında, dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentiler doğrultusunda faizleri değiştirmemesinin ardından alış ağırlıklı bir seyir izlendi. Güney Kore'de Kospi endeksi ise negatif ayrıştı.

Fed'in, politika faizini beklendiği gibi mevcut seviyesinde tutma kararı alması ve ekonomiye ilişkin değerlendirmesinde önemli bir değişikliğe gitmemesi, Asya borsalarındaki yükselişi destekledi. 

Çin'de Şanghay bileşik endeksi, pazartesi günkü sert düşüşü sonrasında yükselişini 3'üncü güne taşırken, şu dakikalarda yüzde 1,12'lik artışla 3.831,63 puanda bulunuyor.

Japonya'da ise bugün açıklanan verilere göre, ülkede haziran ayında sanayi üretiminin yıllık yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde gelmesi Nikkei endeksindeki yükselişi destekledi. Yendeki zayıflamanın da etkisiyle Nikkei endeksi yüzde 1,08 değer kazanarak günü 20.522,83 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,24 artışla 124,202 seviyelerinden işlem görüyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,91 azalışla günü 2.019,03 puandan sonlandırdı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,85 yükselişle 27.798,03 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,06 artışla 24.634,83 puanda seyrediyor.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.