Asya Borsaları Hindistan Hariç Geriledi

Asya Borsaları Hindistan Hariç Geriledi
İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında haftanın ilk işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Hindistan'da Sensex endeksi pozitif ayrıştı.Çin'de...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında haftanın ilk işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Hindistan'da Sensex endeksi pozitif ayrıştı.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi ülke büyümesindeki yavaşlamaya dair endişelerle beraber bu yılın en düşük seviyelerine gerilerken, şu dakikalarda da yüzde 2,6'lık düşüşle 3.567,41 puanda bulunuyor.

Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, temmuz ayında imalat sektörü PMI verisi 51,2 seviyesine ulaştı. Nikkei endeksi de iki haftalık düşüşünü sürdürerek günü yüzde 0,2 değer kaybıyla 20.548 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,1 yükselişle 124,069 seviyelerinden işlem görüyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,07 azalışla günü 2.008,49 puandan sonlandırdı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,3 yükselişle 28.208 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 1 düşüşle 24.372 puanda seyrediyor.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.