Ata Sporu Cirit, Sosyal Medyada Tanıtılacak

Ata Sporu Cirit, Sosyal Medyada Tanıtılacak
- Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, ata sporu ciridin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla sosyal medyada tanıtım atağı başlattı- Federasyon asbaşkanı Özgül:"Oluşturulan sosyal medya hesapları üzerinden milyonlarca kişiye ata sporu


UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (GSDF) Atlı Cirit Asbaşkanı Mehmet Özgül, ata sporu atlı ciridin daha geniş kitlelere ulaşmasını ve yaygınlaştırılması için soysal medyada tanıtım atağı başlattıklarını söyledi.

Özgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ciridin yüzlerce yıldır Anadolu topraklarında başarıyla temsil edildiğini belirtti.

Osmanlı döneminde müsabakalardaki yaralanmalar nedeniyle bir süre yasaklanan ciridin daha sonra gösteri oyunu olarak yeniden oynanmaya başladığını aktaran Özgül, Türkiye'de atlı ciride ilginin her geçen gün arttığını kaydetti.

GSDF olarak ciridin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak istediklerini dile getiren Özgül, özellikle sosyal medya üzerinden tanıtım atağı başlattıklarını ifade etti.

Yenilenen sosyal medya hesaplarında içerik ve görsellerle ata sporu ciridi sevdirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Özgül, "Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde düzenlenen atlı cirit müsabakalarında 79 takım mücadele etti. Her takımda en az 10 sporcunun bulunduğunu düşünürsek aslında büyük bir aileyiz. Bu gücümüzü sosyal medya hesapları üzerinden tanıtım amaçlı kullanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Yurt dışında organizasyonlara katılıyoruz"


GSDF Genel Sekreteri Ender Durmuş da, Osmanlı'dan gelen Türk spor oyunu ciridin yöresel alanlarda çok ilgi gördüğüne dikkati çekti.

Özellikle Erzurum ve Uşak başta olmak üzere çok sayıda ilde cirit takımları bulunduğunu dile getiren Durmuş, şunları söyledi:

"Federasyon başkanımız Hakan Kazancı'nın göreve başlamasıyla önümüze yeni hedefler koyduk. Geçtiğimiz yıl Atlı Cirit Ligi oluşturuldu, Türkiye Jokey Kulübü destek verdi, müsabakalar televizyondan yayınlandı, çok olumlu görüşler aldık. @gsdfofficial Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımızı yeniledik. Yaptığımız bir müsabakayı sosyal medya hesapları üzerinden tüm dünyadan takip edilebiliyor. İlginin artması ciridi güçlendirir."

Türk takımlarının yurt dışında düzenlenen organizasyonlara katıldığını ifade eden Durmuş, "Geçtiğimiz yıl Dünya Göçebe Oyunları'nda atlı cirit takımımız birinci oldu. Macaristan, İran gibi ülkelerde özel müsabakalara katılıyoruz. Amacımız ciridi önce ülkemizde daha sonra dünyada daha tanınır ve sevilir hale getirmek. Çeşitli çalıştaylar düzenleyerek sorunlarımızı tartışıyor, çözümler üretiyoruz. Bu yıl takım sayısının artacağını ümit ediyorum. Önümüzdeki dönemde atlı cirit daha geniş kitleler tarafından takip edilen bir spor dalı olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.