Atalay Filiz'in yakalanmasına katkı sağlayan 10 kişi ödüllendirildi

Atalay Filiz'in yakalanmasına katkı sağlayan 10 kişi ödüllendirildi
İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in İzmir'de yakalanmasına katkı sağlayan 2 vatandaş ile 8 polis ödüllendirildi

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in İzmir'de yakalanmasına katkı sağlayan 2 vatandaş ile 8 polis ödüllendirildi.

İzmir Valiliği Fuayesi'nde düzenlenen törene, Atalay Filiz'in yakalanmasına katkı sağlayan esnaf Mustafa Alsu ve Taha Gürses ile Menderes ilçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş, Başkomiser Özay Kocabıyık, polis memurları Kenan Çakı, Serkan Güngör, Güray Oruç, Gökhan Şahin, Hakan Küçükkavaklı ve Ceyhan Yıldırım davet edildi.

Törende konuşan Vali Erol Ayyıldız, Menderes ilçesinde 2 vatandaşın alicenaplık ve yüreklilikle vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.

Ayyıldız, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli personelin de büyük bir ciddiyet ve ivedilikle ihbarın gereğini yerine getirmesinin önemli olduğuna işaret etti.

"Kayıtlarımızda 2 vatandaş var"
İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da bazı basın yayın kuruluşlarında "katili yakalattığı" beyanlarıyla yer alan minibüs şoförünün neden ödüllendirilmediği konusuna açıklık getirdi.

Uzunkaya, "Biz sadece resmi kayıtlarda, 155'i arayarak söz konusu şahsın yakalanmasında yardımcı olan Taha Gürses ve Mustafa Alsu'yu biliyoruz. Kayıtlarımızda bu vatandaşlarımız var. Taha Gürses öncesinde telefon açıyor. Ancak bu telefon üzerine irtibat kurulamadı. Aynı bilgiyi tamamlar, takip eder nitelikte Mustafa Alsu iki ayrı telefonla aracın plakasını ve istikametini vermek suretiyle ağırlıklı olarak zanlının yakalanmasında etkin rol alan arkadaşımız olmuştur. Biz o yönüyle her iki vatandaşımızı da hem emniyet müdürlüğümüzce hem de valiliğimizin ayrı ayrı para ödülüyle ödüllendiriyoruz."

Konuşmaların ardından, Vali Ayyıldız ve Emniyet Müdürü Uzunkaya, İlçe Emniyet Müdürü Karakuş ve beraberindeki polisler ile 2 vatandaşa bir zarf içerisine konan para ödüllerini ve başarı belgelerini takdim etti.

"Vatandaşlık görevimi yaptım"
Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Alsu, ihbarı ödül için yapmadığını, bunun vatandaşlık görevi olduğunu söyledi. Ödül verildiğine memnun olduğunu dile getiren Alsu, Atalay Filiz'in yakalanmasını sağlayarak çok iyi bir iş yaptıklarını ifade etti.

Taha Gürses ise bazı basın yayın kuruluşlarında ödül beklediği yönüyle çıkan haberlerin kendisini üzdüğünü belirtti.

Olaydan sonra çalıştığı yerden ayrıldığını ve işsiz olduğunu ifade eden Gürses, kendisi için en büyük ödülün Vali Ayyıldız'ın iş bulunacağına dair verdiği söz olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.