Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderlerin posterleri asıldı

Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderlerin posterleri asıldı
Trabzon'da, şehir merkezindeki köprüye Türk bayrağı ile Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin büyük boy posterleri asılarak FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterildi.

Şehiriçi ulaşımın sağlandığı Tanjant Köprüsü'nün Atatürk Alanı'ndaki bölümüne Türk bayrağı ile Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra Trabzonlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun büyük boy posterleri asılarak darbe girişimine karşı şehirdeki birliktelik gösterildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün şehri olan Trabzon'un, konu vatan ve demokrasi olunca siyasi görüşlerinin ötesinde tek bilek, tek yumruk haline gelmeyi başaran bir şehir olduğunu söyledi.

Bu anlamda Trabzon'un bütün dünyaya, milli iradeye, Gazi TBMM'ye, devletin kurumlarına, cumhuriyet ve demokrasiye uzanacak her elin karşısında halkı bulacaklarını 15 Temmuz'dan itibaren haykırdığını belirten Gümrükçüoğlu, "Halkımız bu noktadaki duygu ve düşüncelerini haykırmaya devam etmektedir. Vatanını seven insanlardan oluşan Trabzon halkı, siyasi parti ayrımı yapmadan omuz omuza demokrasi nöbetine devam etmektedir. Halkımıza bu noktada gösterdikleri sağduyu dolayısıyla teşekkür ediyorum." dedi.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'da bugün saat 18.00'de Milli İrade ve Demokrasi Platformu tarafından FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla "Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkma Yürüyüşü" organize edileceğini anımsatarak, herkesi yürüyüşe davet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.