Atatürk Havalimanı'nda ''cinsel saldırı'' davası

Atatürk Havalimanı'nda ''cinsel saldırı'' davası
Atatürk Havalimanı'nda kendisini polis gibi tanıtarak üstünü aradığı yabancı bir yolcuya ''cinsel saldırı''da bulunduğu iddiasıyla özel güvenlik görevlisi K.A'nın yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanı'nda kendisini polis gibi tanıtarak üstünü aradığı yabancı bir yolcuya ''cinsel saldırı'' da bulunduğu iddiasıyla özel güvenlik görevlisi K.A'nın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 45. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık K.A. katıldı.

Duruşmada savunma yapan K.A, havalimanında 5 aydır özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, olay günü mesaisinin bitmesine 1 saat kala saat 13.00 sıralarında Türk Hava Yolları yetkilisi ve yanında yer hizmetleri görevlisinin kendisine seslendiği ve Irak asıllı bir kadını göstererek ayakkabısından şüphelendiklerini ve kontrol etmesini istediklerini söyledi.

Sanık K.A, normalde uçağa binme sırasında bu şekilde şüpheli durumlarda yolcuları özel bölüme alarak polis de buna müsaade ettiği için uçuş güvenliğini sağlama açısından kontrol yaptıklarını ifade ederek, ''Bulunduğu yerde yolcudan ayakkabısını çıkartmasını istedim. Çıkartmak üzereyken yer hizmetleri görevlisi ve THY yetkilisi burada bu şekilde bir aramanın yapılmasının doğru olmadığını diğer yolcular nazarında kötü olacağını söylediği için şüpheli bayanı da yanımıza alarak önce kontrol bölmesine onlarla birlikte götürdüm. Ancak kontrol bölmesi dolu olduğundan orada kontrol yapamadık. Yer hizmetleri görevlisi özürlüler tuvaletini göstererek burada yapılmasını istedi. Ancak benim kartım özürlüler tuvaletini açamıyordu. Temizlik görevlisinden yardım istedik ve tuvaleti açtı. Yer hizmetleri görevlisi 'ben burada bekliyorum sen kontrolünü yap' dedi'' diye konuştu.

Tuvalet kapısının önünde durduğunu ve kadına ayakkabısını çıkartmasını söylediğini anlatan sanık K.A, yolcunun ayakkabısını çıkarttığını, aralarında 1-2 metre mesafe olduğunu söyledi.

Sanık K.A, yolcunun ayakkabısında şüpheli bir durum olmadığını belirterek, ''Çantasını açmasını istedim. Gözümle içini kontrol ettim yine şüpheli bir durum görmedim. Sonra oradan çıkarak yolcuyu bıraktım. Dokunmam ve elbiselerini çıkartmam söz konusu değil. Fiziksel temasım olmadı. Kapıyı kapatmadım ve kilitlemedim. Suçsuzum'' dedi.

Sanığın ifadesinin alınmasından sonra hakim Hasan Gülver, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda güvenlik görevlisi olan K.A'nın, 14 Aralık 2015'te Kopenhag'dan İstanbul'a gelen Danimarka pasaportlu M.B'nin arındırılmış alanda dinlendiği sırada yanına gelerek kendisini polis olarak tanıttığı, pasaport ve uçuş kartını istediği, yolcuya kendisini takip etmesini söyleyerek engelli tuvaletine götürdüğü anlatıldı.

Güvenlik görevlisi olan şüpheli K.A'nın kapıyı kilitleyerek yolcuya üzerini çıkartmasını söylediği, yolcu M.B'nin polis zannettiği özel güvenlik görevlisinin arama yapacağını düşünerek ellerini havaya kaldırdığı bildirilen iddianamede, şüphelinin kadının göğüslerini, pantolonu üzerinden cinsel organına dokunduğu ve daha sonra burada bekle diyerek lavabodan çıktığı bu durum üzerine müşteki M.B'nin durumu polise ihbar ettiği kaydedildi.

İddianamede, şüpheli K.A hakkında ''kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle cinsel saldırı'' suçundan 3 yıldan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.