Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı
Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu ve 22 ülkenin konsolosları ile AB temsilcileri, saldırının yaşandığı alana kırmızı karanfil bıraktı- Kerimoğlu:-"Biz bütün bu alçakça saldırıları, dost ülkelerin sayın konsoloslarıyla birlikte şiddetle kınıyoruz. Terörü

Terör saldırısında yaşamını yitirenler için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali önünde düzenlenen anma töreninde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 22 ülkenin konsolosları ve AB temsilcileri, saldırının yaşandığı alana kırmızı karanfil bıraktı.

Havalimanının geliş terminalinde terör saldırısının yaşandığı alanda "Terör insanlık suçudur, Lanetliyoruz" yazılı pankart asıldı. Buraya gelen 22 ülkenin konsolosları ile AB temsilcileri alana yürüdü.

Terör saldırısının yaşandığı alandaki çelenk üzerine karanfil bırakan temsilciler, bir süre burada bekledi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de haince ve alçakça saldırılarla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Atatürk Havalimanı'ndaki haince saldırıda 44 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce yaralı olduğunu ifade eden Kerimoğlu, "Biz bütün bu alçakça saldırıları, dost ülkelerin sayın konsoloslarıyla birlikte şiddetle kınıyoruz. Terörün, ancak tüm insanlığın bir arada, ortak bir bilinçle mücadele etmesiyle sonlandırılabileceğine de yürekten inanıyoruz. Bir kez daha bu haince saldırıda hayatını kaybeden insanlara Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.

Kerimoğlu, eylemlerin insanlık suçu olduğunu, terörle hiçbir hedefe ulaşılamayacağını belirtti. Bütün dünyaya buradan seslendiklerini ifade eden Kerimoğlu, terörün asla amacına ulaşamayacağını, teröre karşı hep birlikte, bütün insanlık olarak mücadele etmeyi de bir amaç olarak gördüklerini kaydetti.

Bir gazetecinin, törene katılan ülke temsilcilerinin sayısını sorması üzerine de Kerimoğlu, "22 ülkenin konsolosluk temsilcileri vardı. AB'nin temsilcileri de önemli ölçüde buradaydı. İsveç, İsviçre, Fransa, İtalya, İspanya, Romanya, Bosna Hersek... Zannedersem ABD Başkonsolosu müsait değildi, gelemedi ama 22 tane konsolosumuz buradaydı. Zannedersem Rusya'yı ben göremedim." dedi.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach de yaşanan terör saldırıları nedeniyle AB konsolosları olarak başsağlığı dilediklerini bildirerek, "Biz, insanlık olarak terörü kesinlikle, her nereden gelirse gelsin kınıyoruz. Başkanın dediği gibi biz teröre karşı beraber olmalıyız." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye ve dünyadan birçok basın mensubunun izlediği anma törenine, CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ile Eren Erdem'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Konsolos ve temsilcilerden oluşan heyet, daha sonra havalimanından ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.