Atatürk kıyamadı CHP kıydı

Atatürk kıyamadı CHP kıydı
Bugün Yalova'da CHP'li belediyece 180 ağaç katledildi. Fakat Atatürk Yalova'da yaptırdığı köşk için çınar ağacını feda etmemiş, bunun yerine köşkün birkaç metre ileri yürütülmesini emretmişti.

Yalova'da Tonami Meydanı'nda yapılacak köprülü kavşak için 180 ağaç kesildi. CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, ağaç sökülmesi ve bir başka yere nakledilmesiyle ilgili yeterli ekipmanları olmadığını ileri sürerek bu katliamı meşrulaştırdı.

Bu olay akıllara Atatürk'ün, Yalova'da inşa ettirdiği köşkün yanında bulunan ağacı kestirmek yerine, köşkün raylı sistemle birkaç metre ileri alınması talimatını akıllara getirdi.

"AĞACI KESMEYİN, KÖŞKÜ YÜRÜTÜN"

Atatürk, 1929 yılının ağustos ayında Yalova'da bir köşk yapılması için talimat verdi. Köşkün yapımı eylül ayında tamamlandı. Ancak Atatürk 1930 yılının haziran ayında Yalova'daki köşke gittiğinde çalışanlar köşkün yanındaki çınar ağacının dalının köşkün çatısına vurduğunu, çatı ve duvara zarar verdiğini söyleyip, çınarın köşke uzanan dalını kesmek için izin istediler. Atatürk ise çınar ağacının dalının kesilmesi yerine binanın tramvay rayları üzerinde birkaç metre ileriye alınmasını emretti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum