Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin restorasyonu

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin restorasyonu
Müzenin çevre düzenleme ihalesi yapıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta teşhir, tanzim ve restorasyon çalışmalarında sona gelinen Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin çevre düzenleme işinin ihalesi gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin ihalesini yaptıklarını belirterek, müzenin 4 Eylül'e yetiştirilmesi için çok önemli bir adıma daha imza attıklarını kaydetti.

Kongre Müzesi'yle ilgili toplam 6 projenin olduğunu vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:

"Bunlardan 3 tanesi proje ihalesi, 3 tanesi de uygulamaydı. Proje ihalelerinin kabulleri yapıldı. Uygulama ihalelerinden restorasyon işimiz hemen hemen bitti. Teşhir tanzim yüzde 80 seviyesine yaklaştı. Son olarak da çevre düzenleme ihalesini gerçekleştirdik. Üç ay içerisinde de firma burayı bitirip teslim edecek. Çevre düzenlemesi ile binanın görünürlüğünü daha da artacak. Drenaj hatları yenilenecek. Müzenin meydanda olan gövdesine yakın olan basamaklar komple kaldırılacak binanın görünebilirliği daha da arttırılacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.