Atatürk Köşkü İlgi Görüyor

Atatürk Köşkü İlgi Görüyor
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:- "Atatürk Köşkü'nü yılın 9 aylık döneminde 30 bin 469'u yabancı olmak üzere 235 bin 745 turist ziyaret etti"

TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesi'nde bulunan Atatürk Köşkü, 9 ayda 235 bini aşkın kişiyi ağırladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Kente gelen ziyaretçi sayısının da her geçen yıl arttığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Trabzon'da turizmin yükselen bir değer olduğunu ifade etti.

Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü'nün kente gelen turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında geldiğini belirterek "Atatürk Köşkü'nü yılın 9 aylık döneminde 30 bin 469'u yabancı olmak üzere 235 bin 745 turist ziyaret etti. Ziyaretçi sayımız sevindirici. Mutluyuz ve yıl sonuna kadar bu potansiyelin devam edeceğine inanıyoruz." dedi.

Köşkün her gün ziyarete açık olduğuna işaret eden Gümrükçüoğlu, köşkün ziyaretçilerine tarihi güzelliklerinin yanı sıra eşsiz doğa manzarası da sunduğunu kaydetti.

Gümrükçüoğlu, tarih, kültür, sanat ve turizm şehri Trabzon'un Türkiye ve dünyanın en yaşanılabilir ve görülmeye değer şehirlerinden olduğunu kaydetti.

- Atatürk Köşkü

Mustafa Kemal Atatürk'ün kente ilk geldiği 15 Eylül 1924'te konakladığı Soğuksu Mahallesi'ndeki çam ormanları içerisinde yer alan köşkte, 19. ve 20. yüzyıla ait mobilyalar, porselenler, halılar ve Atatürk'e ait tablolardan oluşan çeşitli etnografik eserler sergileniyor.

Atatürk, köşke üçüncü ve son ziyaretini yaptığı 10 Haziran 1937'da tüm mal varlığını Türk ulusuna armağan etme kararı almış, mal varlığının bir listesini hazırlayarak gereğinin yapılması için Başbakanlığa talimat vermişti.

Köşkte yer alan "Vasiyet Odası" isimli bölümde de Atatürk'ün mal varlığını armağan etmesiyle ilgili olarak, "Hayatımın hatırlayabildiğim en mutlu dakikalarını yaşıyorum. Yıllarca önce düşündüğüm bu işi Trabzon'da tamamlamak mukaddermiş." sözünün yer aldığı bir tabela bulunuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.