"Ateş-i Aşk Yolcuları" oyunu Muğla'da sahnelendi

"Ateş-i Aşk Yolcuları" oyunu Muğla'da sahnelendi
Hazreti Mevlana ve dostu Şems-i Tebrizi'nin yaşam hikayesini anlatan "Ateş-i Aşk Yolcuları" adlı oyun müzikal tiyatro olarak Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği tarafından sahnelendi- Muğla Valisi Çiçek:-"Biz her yerde biriz. Bugün de biriz yarın

MUĞLA (AA) - Muğla'da, Hazreti Mevlana ile Şemsi Tebrizi'nin yaşam hikayesini anlatan "Ateş-i Aşk Yolcuları" adlı oyun sahnelendi.
Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneğince (MÜSSED), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna öğrenciler ile akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.
İki bölümden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren ilahi aşk ve birliktelik temel vurgusunun yapıldığı oyun, günümüze dair önemli dersler ve mesajları içermesi dolayısıyla izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Muğla Valisi Amir Çiçek, oyunun sonunda yaptığı konuşmada, programın Muğla'da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.Oyuna özellikle gençlerin yoğun ilgi göstermesinden çok mutlu olduğunu belirten Çiçek, şöyle devam etti:"Biz her yerde biriz. Bugün de biriz yarın da bir olacağız. Vatanımız bir bütündür. Milli ve manevi değerlerimizle biz varız, var olmaya devam edeceğiz. Mevlana gibi bir değerimizi gençlerimizle bir kez daha buluşturduğu için Gençlik ve Spor Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Yönetmen Mehmet Tahir İkiler, ilahi aşk ve birliktelik temel vurgusunun yapıldığı oyunun, bugüne dair önemli dersler ve mesajlar içerdiğini dile getirdi.İkiler, Muğla'da gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, izleyenlere teşekkür etti.Vali Çiçek, oyun sonunda yönetmen İkiler'e çiçek verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.