Atıcılık: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası

Atıcılık: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası
- Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkan Vekili Bilgin:"Gençler ve kadınların son yıllarda atıcılık sporuna gösterdiği ilgi gelecek adına bize umut veriyor"


MERSİN (AA) - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkan Vekili Ali Rıza Bilgin, son yıllarda gençlerin ve kadınların atıcılık sporuna ilgi göstermesinin gelecek adına umut verici olduğunu söyledi.

Bilgin, federasyon tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası'nın düzenlendiği Erdemli Atış Poligonu'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıcılık sporunun gelişmesi ve katılımın daha fazla olması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Atıcılığın kamuoyunda iyi tanıtılması gerektiğine dikkati çeken Bilgin, şöyle devam etti:

"Silaha ve atlara karşı aşırı düşkünlüğümüz tarihten bu yana göçebe bir millet olarak yaşamamızdan kaynaklanmaktadır. Silah ve binek hayvanları ile aramız müthiş derecede iyi ve bizim bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bilindiği gibi atıcılık ata sporumuzdur. Gönlümden geçen bu spor dalına ilginin ve alakanın daha fazla olmasıdır. Biz de bunun için çalışmalar yürütüyoruz. Gençler ve kadınların son yıllarda atıcılık sporuna gösterdiği ilgi gelecek adına bize umut veriyor."

Erdemli ilçesine kazandırılan atış poligonunun komplike bir tesis olduğunu aktaran Bilgin, tesisin atıcılık sporuyla uğraşanlara avantaj sağladığını kaydetti.

Ali Rıza Bilgin, atıcılık sporunun gelişmesinde de tesisin önemli rol oynayacağını belirterek, "Orta Doğu'da, Balkanlar'da ve Avrupa'da emsali bulunmayan bu tesisin geleceğin şampiyonlarını yetiştirmede müthiş faydasının olacağına inanıyorum. Genç erkek ve kadınları ata sporumuz atıcılığın saflarına katılmaya davet ediyorum." diye konuştu.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası'nı yaşamını yitiren eski başkan Mehmet Bülent Torpil'in anısına düzenlediklerini dile getiren Bilgin, eski başkanlarının hayalindeki atıcılık sporunu oluşturmak için çalıştırdıklarını sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.