Atık kağıtlarla romanındaki kahramanları yaptı

Atık kağıtlarla romanındaki kahramanları yaptı
Gaziantep'te lise öğrencisi Urfalıoğlu, çevre bilinci oluşturmak amacıyla atık kitap ve gazete kağıtlarından, yazdığı romandaki kahramanların üç boyutlu hallerini yaptı

Gaziantep'te 17 yaşındaki lise öğrencisi, çevre bilinci oluşturmak amacıyla atık kitap ve gazete kağıtlarından, yazdığı romanın kahramanlarının üç boyutlu hallerini yaptı.

Kitaplara olan düşkünlüğü dolayısıyla parçalanmış kitap ve gazetelerin çöpe gitmesine gönlü elvermeyen lise öğrencisi Mehmet Ali Urfalıoğlu, topladığı atık kitapları değerlendirerek farklı bir çalışmaya imza attı.

Çevre konusuna dikkati çekmeyi ve insanlarda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Urfalıoğlu, kullanılamaz durumdaki kitap ve gazete kağıtlarından üç boyutlu karakterler oluşturdu.

Urfalıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sanat Merkezinde yaptığı eserleri, Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezinde sergiliyor.

Urfalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atılmış kitap, gazete ve kağıtları görünce dayanamayarak onları topladığını anlattı.

"Bunları insanlarda çevre bilinci oluşturmak için yapıyorum"
Biriken bu kağıtları değerlendirmeye karar verdiğini söyleyen Urfalıoğlu, "Kimi yerleri yırtılmış, okunamayacak durumda olsa da onları atmaya kıyamadım. Sonra bunlarla ne yapabilirim diye düşünürken, farkındalık oluşturmak için bu kitaplarla bir şeyler yapmaya karar verdim. Yazmakta olduğum kitabın karakterlerini üç boyutlu bir hale getirmeyi düşündüm." dedi.

Karakterlerin yapımında farklı materyaller kullandığını aktaran Urfalıoğlu, çeşitli malzemelerle iskeletini oluşturduğu karakterleri kağıtlarla kaplayarak yeni bir çalışma ortaya çıkardığını ifade etti.

Yazdığı kitabın karakterlerini yaparken her kullandığı malzemenin atık olmasına özen gösterdiğini belirten Urfalıoğlu, "Çamaşır teliyle iskelet yapıyoruz, üstüne kağıt ve peçeteyle biraz kas sistemi, üstüne tekrar boyadığımız kağıtla kıyafetlerini yapıyorum. Yaptığımız her şey çöpe atılan kağıtlar, gazete ve kitaplardan. Bunları insanlarda çevre bilinci oluşturmak için yapıyorum. Yaptığım eserleri görenler benim yaptığıma inanmıyorlar." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.