Atiker Konyaspor'dan anlamlı ziyaret

Atiker Konyaspor'dan anlamlı ziyaret
Atiker Konyaspor Kulüp BaşkanıAhmet Şan, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karaçayır, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve ASKF Konya Şube Başkanı Remzi Ay, Meram Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) eğitim gören özel öğrencileri ziyaret etti.

Kendilerine hediye edilen Konyaspor kıyafetlerini giyen öğrencilerle yakından ilgilenen heyet, burada Okul Müdürü Asuman Sahar Koleri ve diğer ilgililerden eğitim ve çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Ziyaretin ardından öğrencilerle ve öğretmenlerle okul bahçesinde hatıra fotoğrafı çektiren Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Güzel bir tesadüf eseri buradayım. Akşam Ahmet Bey ile dünkü maçın değerlendirmesini yapıyorken bugün Engelliler Günü vesilesiyle bir okul ziyareti yapacağını söyledi. Okulun Hacı Fettah’ta olduğunu söyleyince "Yunus Emre olmasın dedim. 'Kaldır ayağını üstüne bastın başkan' dedi" sözleriyle başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Burası benim okulum. 5 yıl 27 Mayıs İlkokulu olarak ilkokulu okudum. Çocuklarımın öğrenim gördüğü, hemen yan tarafında ailemin yaşadığı, benim doğduğum, büyüdüğüm, evlendiğim semt, mahalle. Doğrusu burada bizim 2. ve 3.sınıf okuduğumuz bölümde engelliler okulunun açıldığını bilmiyordum, çok mutlu oldum. Bu durum 2002’den bu yana Ak Parti Hükümeti’nin engelli vatandaşlarımız konusunda, engelli vatandaşların evlerin ücra köşelerinde değil de toplumun tam ortasında yer alması adına ortaya koyduğu hizmetlerin bir yansımasıdır. Düşünüyorum 70’li yıllarda biz ilkokulda okurken bir tane engellilerin okulu olduğunu hatırlayamam. Ancak bedensel engelli arkadaşlarımızı ailelerinin iptidai şartlarda okula getirip götürdüklerini biliyorum. Bu güzel tablo ailelerinin çocuklarını daha da sahiplenmesi, daha fazla destek olması noktasında kendisini gösteriyor. Sportif anlamda da biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak engellilerimizin farkındalığı adına çok çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Ama bugün Konyaspor Kulübü’nün ziyaretinde birlikte olduk. Öğretmen arkadaşlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum, zor bir alanda öğretmenlik yapıyorlar. Hangi öğretmenin işi zor derseniz 'Matematik öğretmenlerinin işi zor' derdik. Ama son yıllarda engelli öğretmenliği konusunda da farkındalık kendisini ortaya çıkardı. Allah yardımcıları olsun. Çok önemli bir görev ifa ediyorlar. Ben eminim ki engelli branşında öğretmenlik yapan arkadaşlarımız tüm öğretmenlerimiz gibi aldıkları maaşı kat kat fazlasıyla hak ediyorlar..."

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle geçtiğimiz yıllarda da bu tür etkinliklerde bulunduklarını hatırlatan Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, "Bugün Sayın Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'da bizlere iştirak ettiler. Kendisine teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyon oldu. Topluma bir mesaj verilmek isteniyor zaten bu tür günlerde. Toplumun içerisinde belki görmezden geldiğimiz bu kardeşlerimize hem dikkat çekmek hem onları sahiplenmek adına. Tabiki Konyaspor’umuzu Konya’daki gençlerimize sevdirmek adına bir etkinlikti. Ülkemizde güzel imkanlar var şu anda Sayın Genel Müdürümüzün de ifade ettiği gibi. Öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. Atiker Konyaspor olarak bu tür etkinliklere devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyaretten okul adına duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Müdürü Asuman Sahar Koleri ise "İki sene önce Karatay’da başka bir okulda böyle bir etkinlik yapmıştık sayın Başkanımızla. Bu senede devamını burada gerçekleştirdik. O okulda kurucu müdürdüm, bu okulda şu an müdürlük yapıyorum. Çok teşekkür ediyorum Atiker Konyaspor Kulübü adına Sayın Başkanıma ve Genel Müdürümüze. Tekrar kendilerini ziyaretimize bekliyoruz. Bizim çocuklarımız spora çok fazla yatkınlıkları olduğu için sürekli desteklerini bekliyoruz" görüşlerine yer verdi.

Okul Müdürü Asuman Sahar Koleri, Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Karaçayır, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve ASKF Konya Şube Başkanı Remzi Ay'a günün anısına hediyeler verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.