Uğur Özteke

Uğur Özteke

Atiker’in ağalığı (!)

Atiker’in ağalığı (!)

Atiker Konyaspor Kulübü iki gün önce belki de kulüp olarak spor tarihinin en anlamlı çalışmasına imza attı. Bu konuda kulüpte görevli birkaç genç dost ismin fedakarca hayal olarak başlattığı çalışma en sonunda meyvesini verdi ve Başkanından yönetimine, genç yürekli isimlerden iş dünyasına hatta teknik heyeti ve futbolculara kadar bir birliktelik oluşturuverdi.

O gece orada değildim. Aslında bunu bire bir yaşamayı çok istiyordum. Çünkü çalışmayı aylar öncesinden biliyordum ama bizde “çöldeki kutup ayısı” misali öyle bir şans var ki aynı akşam üç ayrı davet vardı. İkisine çekirge misali sıçradık üçüncüde boşa atladık…

Bunları geçelim ve gece ile ilgili yazılmamış ya da yazılamayan bazı notlar ile güneşli bir hafta sonunu hep birlikte geçirelim.

TORKU’NUN YOKLUĞU ÇOK ARANMIŞ

Gecede belki de ısrarla davet edilip de gelemeyen en büyük kurum şüphesiz TORKU imiş. Dolayısıyla isim olarak da davetli olan Genel Müdür Yavuz Erence abimizmiş. Çok beklenilmesine rağmen ödül töreni sırasında Yavuz abimiz gelemeyince TORKU’nun ödülünü kulübün karizmatik Genel Müdürü Muhammed Ak almış. Ahmet Başkan da anons yapmış. Yavuz abi gecikeceğini bildirmiş ama demek ki yetişememiş.  Ancak bu iş biz bu satırları yazarken bile hâlâ konuşuluyordu.

İMZALI FORMA AZ DAHA

FUTBOLCULARA PATLIYORMUŞ…

Gecenin bir başka heyecanlı bölümü Konyaspor’lu futbolcuların imzaladığı anlamlı formanın satışında yaşanmış.

Yeşil-Beyazlı futbolcular bir formayı imzalamışlar. Formanın açık artırma ile satışını bizim Mustafa Durmuş yapmış.

İhale başlatılırken kulüp çalışanları 5 bin lira ile açık artırma için düğmeye basmışlar. Ali Kaya 10 bin lira ile devam ederken Mustafa Oral abimizde 20 bin lira demiş.

Bu rakam çok düşük kalıp artırma olmayınca bu işe bozulan futbolcular adına kaptan Ali Çamdalı devreye girmiş ve futbolcular olarak kendi imzaladıkları forma için 42 bin lira vermiş.

Bu formanın bir başka özelliği ise takımımızın Avrupa liginde giydiği ve tarihe geçen bir forma olduğu içinde ayrıca manevi değeri de büyüktü. Bu yüzden de bu açık artırmadan çok daha farklı olarak manevi yönü ile çok uçuk rakamlar bekleniyordu.

Konya iş dünyasından para çıkmayınca ve futbolcular da kendi giydikleri formaya 42 bin lira verince ortalık bir anda ölü evine dönmüş. Bizim Mustafa Durmuş durumu kurtarmak adına ne kadar çabalarsa çabalasın hiç kimseden tık yokmuş. Çünkü o anda ceplere akrepler girmiş.

Beş dakika filan durum ahval, Konyaspor adına utanç verici devam ederken Mustafa Oral Bey verdiği paralara bir ilave daha yapmış ve 50 bin lira deyivermiş.

MEHMET ALİ ATİKER’İN PRATİK ZEKASI

Mikrofon baba Atiker’e yani Mehmet Ali Atiker abiye uzatılınca yine yapacağını yapmış ve “Buradakiler önce bir konuşsun hele son sözü ben söylerim” diyerek de ağalığını bir kez daha döktürmüş.

Bombayı pardon topu yeniden kucağında bulan Ali Kaya Bey bu kez 55 bin lira diyerek açık artırmada son noktayı koyunca Mehmet Ali abimiz 56 bin lira demiş ve formayı almış.

Burada aynı zamanda çok pratik bir zekaya sahip olduğunu bildiğimiz Mehmet Ali Atiker abimiz yine yapacağını yapmış. Mehmet Ali abiden böyle bir kurnazlık beklemeyen Ali Kaya Bey rakam oyununa isyan edip “Mehmet Ali amca 57 bin liraya ben alırım. Biraz daha artır” der.

Eeee karşısındaki isim Mehmet Ali Atiker. Bunun üzerine hemen cevabı yapıştırır kalkar Ali Kaya’nın elini sıkar ve “Tamam 57 bin liraya forma senin” der.

Ama bir kez bu iş bitmişti. Ve forma 56 bin liraya kulübün isim sponsoru Atiker’de kalır.

KONYA ADINA UTANÇ DUYMALIYIZ

İşin şakası bir yana böylesine anlamlı bir gecede Konya spor tarihine geçen bir forma için yaşanılanlar Konya’nın ayıbıdır.

Biz kalıbımızı basarız ki bizim zenginimiz Anadolu’nun en zenginidir.

Bizdeki bilinmeyen açıklanmayan para ne Kayseri’de var ne Antep’te.

Ama bu Konyaspor’un forması böyle mi olmalı diye birileri oturup düşünmelidir.

Haaa Başkan Şan ve üç beş eksik ya da fazlası ile Konyaspor’u yönetenlerinde çok ciddi bir çalışma yapması gerekir.

Çünkü sahada işler şimdilik tıkır tıkır gidiyor. İnşallah da böyle gider.

Peki ya gitmezse?

Allah korusun 7.6 şiddetinde bir deprem olur ve kimse bunun altından kalkamaz.

Konyaspor’da bir büyük soru sıkıntısı ve bunu çözme yöntemi var.

Kimse kusura bakmasında bu iş matematikteki olimpiyat sorusu gibi bir şey.

Konyaspor maçını 42 bin kişi izler genel kuruluna 42 kişi katılırsa, bu işler iyi iken iyi gider de, ters yola girersek hepimiz birden çökeriz ve tüm bu çalışmalara da şehre de yazık değil çooook yazık olur.

…………….

 

Hani tıpkı basketbolda yaşamış olduğumuz gibi.

Bir düşünsenize bu şehrin geçen sene bir Konyaspor basketbol takımı dolayısıyla kulübü vardı. Fenerbahçe’si, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı, Karşıyaka’sı, Efes’i Konya’ya gelir yeri gelir tokadı yer giderlerdi.

Hakikaten merak ettim. Bizim basketbol liglerinde Konya olarak bu sene bir takımımız var mı beyler?

Zirveden yok olmaya yeni sonsuzluğa gitmek diye buna denir değil mi?

Hadi gelin geçen seneden dersimizi alalım ve gelecek adına daha sağlam adımlar atalım.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette ister dünyada pişer ister ahrette…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Adamın suratına baka baka geğirmediğimiz zaman daha iyi ADAM OLURUZ.

img_6402.jpgfoto-054.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR