Atina'da Dev Kültür Merkezi Devlete Teslim Edildi

Atina'da Dev Kültür Merkezi Devlete Teslim Edildi
Önde gelen armatör Stavros Niarhos'a bağlı vakıf tarafından inşa edilen 600 milyon avroluk kültür merkezi, Kültür Bakanlığına devredildi- Yunanistan Başbakanı Çipras:- "Niarhos Vakfı herkesin almak için geldiği bir dönemde sunmak için geldi. Ve Yunan vata

ATİNA (AA) - Yunanistan'ın önde gelen armatörlerlerinden Stavros Niarhos'a bağlı vakıf tarafından inşa edilen dev kültür merkezi devlete teslim edildi.

Stavros Niarhos Vakfı Kültür Merkezi'nin Yunanistan Kültür Bakanlığı'na teslim töreni Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ve Başbakan Aleksis Çipras'ın da katılımıyla gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Çipras, merkezin şehre büyük değer kattığına dikkati çekerek, "Niarhos Vakfı herkesin almak için geldiği bir dönemde sunmak için geldi. Ve Yunan vatandaşlar bu davranış için minnettar. Bu merkez, toplumun kütürle her gün haşır neşir olmasına vesile oluyor." dedi.

Başkent Atina'nın Palio Faliro semtinde toplam 20 hektarlık alana inşa edilen ve 600 milyon avroya mal olan kültür merkezi, geçen haziran ayında açılmıştı.

Kültür merkezi bünyesinde, bin 400 koltuklu operanın yanı sıra geniş bir kütüphane ve parklar yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.