Atletizm: Gençler Avrupa Şampiyonası

Atletizm: Gençler Avrupa Şampiyonası
- Şampiyonanın ikinci gününde, çekiç atmada Deniz Yaylacı, 3 bin metre su engellide Muhammed Çelebi finale çıktı


İSTANBUL (AA) - Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda madalya mücadelesi veren milli sporculardan Deniz Yaylacı ve Muhammed Çelebi, finale yükseldi.

Avrupa Atletizm Birliği (EA) tarafından İtalya'nın Grosseto kentinde düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde piste çıkan Deniz Yaylacı, kadınlar çekiç atmada 57 metrelik derecesiyle sekizinci oldu ve adını finale yazdırdı. Erkekler 3 bin metre su engellide elemelere katılan Muhammed Çelebi, 9.08.06 ile en iyi dördüncü zamanlamaya imza attı ve finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Erkekler 400 metre engellide 52.41'lik derecesiyle Sinan Ören, yine erkekler 200 metre seçmelerinde de 21.66'lık zamanlamasıyla Ahmet Kasap, yarı finale çıkmayı başardı.

Geçen hafta Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye rekoru kırarak, kadınlar 200 metre finalinde üçüncü olan Mizgin Ay, aynı kategorideki seçmelerde hatalı çıkış yapınca diskalifiye oldu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.