ATO Başkanı Bezci:

ATO Başkanı Bezci:
"Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi kapsamında medikal firmaları dört farklı coğrafyada altı fuara götürdük"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi kapsamında medikal firmaları dört farklı coğrafyada altı fuara götürdüklerini belirtti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Bezci, 2014'te başlatılan UR-GE projesinin ikinci yılında, medikal firma temsilcileriyle ATO Dış Ticaret ve Dış İlişkiler Müdürlüğünün düzenlediği değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Söz konusu toplantıda, ATO'nun Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yürütülen proje ile Ankara’nın medikal sektörde ihracatını arttırmasını sağlamak için çalışma yürüttüğüne işaret eden Bezci, proje kapsamında medikal firmaları dört farklı coğrafyada altı fuara götürdüklerini kaydetti.

Bezci, proje kapsamında harcadıkları 1 milyon 250 bin liranın bir kısmının Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanacağını belirterek, "Sizi yurt dışına gönderiyoruz. Bizim ihracat elçimiz oluyorsunuz. İhracatımız ne kadar artarsa biz o kadar mutlu oluyoruz. Bu konuda ATO olarak elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ATO Genel Sekreteri Ahmet Güran da Türkiye'nin kilogram başına ortalama ihracat değerinin 1,5 dolar, Ankara’nın ise 25 dolar olduğunu belirterek, Ankara’nın ihracat potansiyelini arttırmak istediklerini kaydetti.

Açıklamaya göre, ATO’nun proje kapsamında bir araya getirdiği medikal üreticileri, Dubai’de düzenlenen ve bölgenin en büyük sağlık fuarı kabul edilen Arab Health 2016 fuarından yeni iş bağlantıları ile döndü. UR-GE projesi kapsamında tıbbi cihaz ve medikal sarf malzemesi üreten 19 firmanın ortak ihtiyaç analizini yapan, ortak öğrenme ve pazarlama çalışmalarını yürüten ATO, medikal firmalarını Dubai’den önce Rusya, Çin, Tayvan ve Almanya’daki fuarlara götürmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.