ATO Başkanı Bezci:

ATO Başkanı Bezci:
"Kamu alımlarında devletimizden istediğimiz bir anlaşma yaparken mutlak şekilde offset’in konulmasıdır"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, offset'in son derece önemli bir konu olduğunu, kamu alımlarında bir anlaşma yapılırken mutlaka offset’in konulmasını istediklerini belirtti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde ATO Kamu Alımlarında Yerli Katkı ve Offset Uygulamaları Özel İhtisas Komisyonu ve OSTİM öncülüğünde düzenlenecek Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programının Etkinleştirilmesi Konferansı’nın hazırlık çalıştayları ATO’da yapıldı.

Bezci, buradaki konuşmasında, Türkiye’deki odalar içinde ilk offset komisyonunun ATO’da kurulduğunu belirterek, yerli üretimin teşvik edilmesi için kamu alımlarında anlaşmalara offset şartının konulması gerektiğini belirtti. OSTİM’deki firmaların başarılarına dikkat çeken Bezci, OSTİM'in uçakların yedek parçalarını yaptığını anlattı.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’de offset konusundaki farkındalığın arttığını ancak mevzuat çıkalı bir yıl olmasına rağmen kamuda çok fazla uygulaması bulunmadığını ifade etti.

ATO Kamu Alımlarında Yerli Katkı ve Offset Uygulamaları Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Musa Pireci, doğrudan Başbakanlığa bağlı Offset Müsteşarlığı kurulmasını, savunma sanayinin yanı sıra sağlık, ulaştırma, enerji ve medikal alanlarında da uygulamanın geçerli olmasını istediklerini bildirdi.

Çalıştaylarda dile getirilen görüş ve öneriler ışığında hazırlanacak rapor, 26 Nisan’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde, yatırımcı bakanlıklar ve ilgili kurumların işbirliğiyle ATO ve OSTİM organizasyonunda yapılacak konferansta sunulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.