ATO Başkanı Bezci:

ATO Başkanı Bezci:
"Terör saldırılarından sonra sekteye uğrayan ticareti canlandırma için çalışacağız"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'da terör saldırılarından sonra sekteye uğrayan ticareti canlandırmak için çalıştıklarını belirtti.

Ankara'daki terör saldırılarının yol açtığı ekonomik ve sosyal durgunluğa çözüm aramak için başlatılan istişare toplantılarının üçüncüsü ATO'da gerçekleştirildi.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Kızılay'daki son saldırının ardından sekteye uğrayan ticareti yeniden canlandırmak için alınması gereken önlemler ele alındı.

Toplantıda konuşan Bezci, bir kampanya başlatarak Ankara'yı terörle anılan bir şehir olmaktan çıkaracaklarını ifade etti. Son dönemde yaşanan olayların ardından hem vatandaşın hem de esnafın ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan zarar gördüğünü dile getiren Bezci, "Esnaf ziyaretleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Terörden korkmadığımızı, normal hayatımıza devam edeceğimizi ve sokağa çıkacağımızı ilan ettik. Esnaf arkadaşlara 'teröre boyun eğmeyin' çağrısında bulunacağız." diye konuştu.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise yalnız Türkiye'de değil dünyanın çeşitli yerlerinde terör olayları yaşandığına dikkati çekerek, "Bu kadar önemli bir coğrafyada yaşamanın bedeli olur. Onun için çok güçlü olmalıyız. 78 milyon tek yürek olmalıyız. Terörün istediği doğrultuda değil teröre karşı mücadele etmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal ise bir araya gelerek, birlik mesajı verilmesi gerektiğine işaret ederek, "Esnafımıza, tüccarımıza katkıda bulunmak için çalışacağız. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.