ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:
“Son dönemdeki canlanma gayrimenkul sektörüne de yansıdı ve konut satışlarında hareketlenme başladı"- "İçte ve dışta yaşanan sorunlara rağmen ekonomideki gelişmeler umut verici. Her şeyin başı istikrar ve çok şükür siyasi istikrar sayesinde ekonomik istik

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ekonomide son dönemdeki canlanmanın gayrimenkul sektörüne de yansıdığını ve konut satışlarında hareketlenmenin başladığını belirtti.

Bezci, ekonomideki gelişmelere ilişkin yazılı açıklamasında Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı öncesinde indirim olacağına dair beklentinin olumlu bir etki oluşturduğunu ifade etti.

Enflasyonun düştüğünü, faiz indiriminin devam edeceğine dair beklenti oluştuğunu, cari işlemler açığının daraldığını ve Türkiye’ye gelen sermayede de kıpırdanma görüldüğünü belirten Bezci, bu gelişmelerin yatırım, üretim ve perakende ticarete olumlu yansıdığına dikkati çekti. Bezci, konut sektörü ve bağlı bulunduğu inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gayrimenkul sektöründe bir süredir yaşanan durgunluk moral bozuyordu. Son dönemdeki canlanma gayrimenkul sektörüne de yansıdı ve konut satışlarında hareketlenme başladı. Türkiye İstatistik Kurumu verileri bu canlanmayı yansıtıyor. Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 oranında artarak, 117 bin 205’e ulaştı. İstanbul’da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,8 daha fazla konut satılırken Ankara’da bu artış yüzde 10,9 oldu. Bu oranlar, ekonomimizdeki canlanmanın halkın hayatına yansımasıdır."

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin konut kredi faizlerine yansımasıyla talepteki canlanmanın daha da artacağına işaret eden Bezci, "İçte ve dışta yaşanan sorunlara rağmen ekonomideki gelişmeler umut verici. Her şeyin başı istikrar ve çok şükür siyasi istikrar sayesinde ekonomik istikrarı da yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.