ATO'dan "Sanayi İşbirliği Programı Konferansı"

ATO'dan "Sanayi İşbirliği Programı Konferansı"
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci: - "17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek konferansta, Sanayi İşbirliği Programı'nın enerji, sağlık, ulaştırma, savunma ve bilgi teknolojileri sektörlerinde etkin olarak kullanılmasına yönelik bir yol haritası belirlenecek"

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve OSTİM işbirliğiyle düzenlenen "Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programı Konferansı" 17 Mayıs'ta ATO'da yapılacak.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, konferansta, hükümetin yerli üretim hamlesi kapsamında yürürlüğe koyduğu Sanayi İşbirliği Programı masaya yatırılacak.

Konferans kapsamında düzenlenecek oturumlarda, Kalkınma, Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarından temsilciler konuşmacı olarak yer alacak, programın etkinleştirilmesine dair çözüm önerileri ele alınacak.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, söz konusu konferansta, Sanayi İşbirliği Programı'nın enerji, sağlık, ulaştırma, savunma ve bilgi teknolojileri sektörlerinde etkin olarak kullanılmasına yönelik bir yol haritasının belirleneceğini belirterek, "Bu yol haritası, ilgili kurum ve kuruluşlarla özel sektöre ışık tutacaktır." ifadelerini kullandı.

Programın yerli üretime büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Bezci, "Türkiye'nin kalkınması için iş dünyası olarak bu programa sahip çıkmamız gerekiyor. Teknoloji kullanarak değil, teknoloji üreterek kalkınabiliriz." görüşüne yer verdi.

Bakanlık tarafından geçen yıl uygulanmaya başlanılan Sanayi İşbirliği Programı, yüksek teknolojili kamu alımlarında yerli sanayiye iş payı verilerek, yerli sanayinin iş yapabilme yeteneğine ve teknoloji yoğunluğunun yükseltilmesine yönelik teknoloji transfer mekanizması olarak tanımlanıyor.

Dünyada 130 ülkede yerli sanayinin gelişmesine katkı sağlayan bir politika aracı olarak uygulanan sistemin, toplam ticaret içindeki payının yüzde 12 olduğu ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.